Malminkartanon portaat maalataan taas ”värikkääksi”

”Tuottaja” Anna Puhakka tiedottaa asiasta Helsingin puskaradio ryhmässä, portaat on tarkoitus maalaa keskiviikkona 16.8.2017 klo 09.00–13.00.

Anna Puhakka:
Malminkartanonhuipun portaat maalataan jälleen värilliseen asuunsa. Viime-viikolla kovia kokenut yhteisötaideteos Malminkartanonhuipun portaissa saa jälleen värikkään asunsa takaisin. Portaat maalataan keskiviikkona 16.8.2017 klo 09.00–13.00. Taidekehä toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi mukaan maalaamaan ja luomaan yhteisötaideteosta.

Kuvataiteilija Maj-Britt Huovilan ideoima yhteisötaideteos on tuotettu osana Helsingin Taiteilijaseuran Taidekehä-hanketta ja maalaukseen on haettu, sekä myönnetty Helsingin kaupungin Rakennusviraston lupa. Portaiden maalausta on ideoitu jo alkukeväällä
järjestetyssä kaikille avoimessa Millainen Maltsu? -kehitys kokouksessa. Kuvataiteilija Maj- Britt Huovilan ideoiman teoksen värikartan suunnittelivat malminkartanolaiset itse 21.6. pidetyssä työpajassa Malminkartanon kirjastossa. Asukkaat valitsivat teokseen värejä, jotka edustavat heitä ja Malminkartanon aluetta. Tämän värikartan pohjalta on maalattu yhteisötaideteos portaisiin 8.8.2017. Alkuperäisen yhteisötaideteoksen maalaukseen osallistui noin 60 alueen asukasta. Projektin sponsorina toimii Teknos, jonka vesiohenteista VISA peittosuojamaaleja on käytetty teoksen toteuttamiseen.

Teos voi katsojan silmissä assosioitua esimerkiksi räsymattoon ja sateenkaarimaisiin pride-väreihin, mutta korostamme että teoksessa on tärkeintä sen yhteisöllinen toteutustapa.Projektin tarkoituksena on ollut vahvistaa alueellista yhteisöllisyyttä ja myönteistä profiloitumista, sekä asukkaiden kulttuurista osallisuutta. Projekti on osa Helsingin Taiteilijaseuran Taidekehä-hanketta, joka on yksi Helsingin mallin hankkeista.

AIKATAULU
Raitataideteos: Jättärin portaat
Teoksen toteutus: 16.08.2017 klo 09.00 – 13.00
Kuvataiteilija: Maj-Britt Huovilan johtamana
SATEEN SATTUESSA TEOKSEN MAALAAMINEN SIIRTYY TORTAILLE 17.8.2017 KLO 09.00–13.00
Osallistuminen projektiin on ilmaista ja avoin kaikille halukkaille.
Lopullinen taideteos ja työpajat dokumentoidaan ja esitellään osana Taidekehä-näyttelyä syyskuussa Kannelmäen kirjaston monitoimitilassa.

Lisätietoja: Tuottaja Anna Puhakka, taidekeha@gmail.com

13 thoughts on “Malminkartanon portaat maalataan taas ”värikkääksi”

  • 15.8.2017 at 10:23
    Permalink

    Siinähän maalaatte, mutta käyttäkää omia rahojanne. Suurin osa suomalaisista ei hyväksy eikä jaksa jatkuvaa mokutusta ja homotusta. Tämä kulttuurimarxilainen ideologia on kääntynyt jo rajusti itse itseään vastaan. Voi teitä!

    Reply
  • 15.8.2017 at 11:59
    Permalink

    Luontoon sopii parhaiten värittömät portaat typerää vouhotusta.

    Reply
  • 15.8.2017 at 12:36
    Permalink

    Olisko mustat rappuset heti perään

    Reply
  • 15.8.2017 at 13:23
    Permalink

    Nii miten se MENI? alunperin taiteilija kertoi suunnitelleensa pitkään tätä….. Nyt sen on tehneet asukkaat. Lisäksi maalaustyön tekee asukkaat ja maalit saadaan ilmaseksi. Kai toi syvintään ulostava taiteilija saa edes sen 2500€ apurahan?

    Reply
  • 15.8.2017 at 13:32
    Permalink

    Bensaa ja jäteöjyä rappusille runsaasti heti uudelleenmaalauksen jälkeen, sitte iloinen tuliperformanssi.

    Reply
  • 15.8.2017 at 13:58
    Permalink

    Noi on niin värikkäät, että ei tiedä mihin astuu.

    Reply
  • 15.8.2017 at 17:29
    Permalink

    Voin tosiaankin olla tyhmä, kuten opettajani minulle sanoi jo ensimmäisenä koulupäivänä ja huokaisi syvään. Mutta nyt pitäisi löytyä sitä peri suomalaista kiusahenkeä ja pirullisuutta. Siispä kauniin valkoinen maalipönttö ja ei pönttöjä maalareita (pöntöt ovat kaikki ”sateenkaari” ja ”Helsingein kaupungin palveluksessa”).
    Jos olisin edes puolet lähempänä pahennuksen pesää, joka on perustettu v. 1812 Venäjän Keisarikunnan alaisuudessa kun Suomea ”puollustaneilta” ruotsalais kenraaleilta loppui puuteri pahaan saumaan, eikä sitä sopinut tukka laittamatta laukata urhealla ratsulla verihurmeisten suomalais -tollojen (sotilaiden) selustassa piikatyttöjen perässä. Niin… Tulisin itse omassa persoonassani yöllä toki, koska se on ympäristöystävällisintä ja kestävää kehitystä ja vetelesin ”Maalari maalaa taloa…” tyyliin koko portaiston hohtavan valkoiseksi puhtaan sielun ja vastakkaisen sukupuolen pyllystä nipistämisen osoitukseksi.

    Reply
  • 15.8.2017 at 17:36
    Permalink

    Aina uusi yksivärinen maali vain pride-portaiden pintaan, uskoisivat jo ettei ihmiset halua niitä katsella yleisillä paikoilla.

    Reply
  • 15.8.2017 at 17:50
    Permalink

    Portaat ovat lenkeily/urheilua varten ! ei sateekaari porukan mainos ja kaukana taiteesta.

    Reply
    • 16.8.2017 at 14:49
      Permalink

      Muista oikeinkirjoitus ja että pisteen tms jälkeen tulee isokirjain. Tosin voiko sitä kaltaisiltasi odottaa? Ei voi, joten sinällään kyllä ymmärrän virheesi.

      Reply
      • 16.8.2017 at 20:27
        Permalink

        Tämä ei ole äidinkielen koe, vaan mielipideketju…
        Sain päivän naurut kun ”taiteilija” selitteli portaiden perustuvan ”Malminkartanon räsymattoperinteeseen”. Ei juma!
        Enpä ole ennen kuullutkaan, että Malminkartanossa on oikein räsymattoperinne. Miltä vuodelta se on peräisin?
        Luontoon luonnon värit, ei mitään väritöhryportaita!
        P.S. Iso kirjain ei ole yhdyssana!

        Reply
  • 16.8.2017 at 20:42
    Permalink

    Onko näillä elämäntapahihhuleilla käynyt mielessä näkövammaisten kanta portaiden värissä? Tai muuten turvallisuus hämärässä jne? Tasainen väri ja hyvä kontrasti askelman ja välin suhteen on se mikä on oikein ja turvallista.
    Sotkekoot omia rappujaan!!!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.