Teostot iskivät nyt Facebookkiin?

Tekijänoikeusrikkomuksista on esimerkiksi youtube palvelussa pitänyt olla todella tarkka.

Jos livevideon taustalla esimerkiksi on soinut hiljaisella radio tai kuulunut jostain musiikkia on videot poistettu palvelusta hyvinkin herkästi.

Sama on pätenyt aina julkisissa tilaisuuksissa, jossa myöskin musiikin soittaminen on luvanvaraista toimintaa.

Youtube sivustoja omistavat ovat voineet kyllä ostaa luvallista musiikkisoittoaikaa ja näin ollen videoihin ja liveihin lisätty musiikki on ollut laillista. Ongelmaksi on tullut vaan se, jos video lähtee suuresti leviämään, niin teostomaksut ovat nousseet tähtitieteellisiksi, eikä monellakaan yksityisellä ole niihin laittaa moisia summia. Teostohinnat siis määräytyvät näyttökertojen mukaan myös.

Nyt sosiaalisessa mediassa Facebookissa on ensimmäisen kerran törmätty livevideon poistoon taustamusiikin takia. Tapauksia on päivän aikana ilmaantunut jo muutama.

Nähtäväksi jääkin tuleeko facebookkiin myös jonkunlainen maksullinen mahdollisuus musiikin esittämiselle videoissa, vai tyytyykö palvelu vaan poistamaan videot.

One thought on “Teostot iskivät nyt Facebookkiin?

  • 16.8.2017 at 23:33
    Permalink

    Teostolle ei saa maksaa rahaa. Sillä jos maksaa, se vain vahvistaa sitä. Kunnat ja julkiset rakennukset pitäisi saada heti teostomaksujen ulkopuolelle.

    Kuinka moni tietää että kunnat maksavat teostomaksuja kuntalaisten kappalemäärään perustuen? Ja kuinka moni tietää että julkiset rakennukset maksavat myös teostomaksuja? Eli jos sairaalan kahviossa soi radio niin ensin siitä maksetaa kunnan toimesta, sitten rakennuksen omistajan toimesta ja kolmannen kerran kahvilan pitäjän kassasta.

    Sen verran ahne on tämä ry, eli rekisteröity yhdistys.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.