USA: kymmeniä Etelävaltioiden symboleja revitään alas

Yhdysvalloissa raivoaa kulttuurisota. Baltimoren kaupunki repi alas yöllä neljä Etelävaltioden patsasta. Kenraalit Robert Lee ja ”Stonewall” Jackson revittiin alas, konfederaattinaisten kunniaksi pystytetty patsas poistettiin,  kirjailija Roger Taney lähti myös.


Tämä tapahtui heti sen jälkeen, kun kenraali Leen patsaan poistamista vastustettiin Charlottesvillessä. Tiistaina Durhamissa äärivasemmistolaiset kaatoivat Etelävaltioiden sotilaiden kunniaksi pystytetyn patsaan. Poliisit katselivat vierestä.

Tällä viikolla Gainesvillessä poistettiin patsas, joka oli muistomerkki Etelävaltioiden kaatuneille. Lexingtonissa kenraalien Breckinridgen ja John Hunt Morganin patsaat aiotaan ottaa alas. Birminghamissa, Alabamassa, konfederaattisotilaiden patsas on peitetty sen takia, että toukokuinen laki kieltää patsaan poistamisen.

Tennesseessä vaaditaan kenraali Forrestin rintakuvan poistamista ja Tampassa ja Floridassa on vandalisoitu sotamuistomerkkejä maalilla ja kaivauksilla. Myös Lincolnin muistomerkkiä Washingtonissa on vandalisoitu.

Presidentti Trump kysyikin asiaan liittyen: ”Tällä viikolla se on Robert E. Lee. Huomaan, että Stonewall Jackson on tulossa alas. Mahtaako se ensi viikolla olla George Washington ja sitä seuraavalla Thomas Jefferson? Sitä on ihan pakko kysyä itseltään mihin tämä loppuu?”

Aiemmin Etelä-Carolina poisti Etelävaltioiden lippumonumentin. Texasin yliopisto on poistanut Etelävaltioiden presidentti Jefferson Davisin monumentin elokuussa.


New Orleans suunnitteli huhtikuussa poistavansa useita Etelävaltioiden monumentteja, mukaan lukien Leen, Davisin ja kenraali Beauregardin muistomerkit.

On historian ironiaa, että Demokraattinen puolue tuhoaa Etelävaltioiden historiaa, koska lähes kaikki orjanomistajat Yhdysvaltain sisällissodan aikakaudella olivat rekisteröityjä Demokraatteja sekä maan pohjois- että eteläosista.

Asiasta kertoi RT, FDR.

One thought on “USA: kymmeniä Etelävaltioiden symboleja revitään alas

  • 17.8.2017 at 18:20
    Permalink

    Tuolla ”etelässä” muuten muhii iso yhteenotto. Tuskin paikalliset katsovat kovin hyvällä kun historiaa revitään palasiksi suvakkien ja mustien toimesta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.