Migri: Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmässä jo yli 200 asiakasta

Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän asiakasmäärä jatkaa kasvuaan myös tänä vuonna.

Kesäkuun 2017 loppuun mennessä, auttamisjärjestelmässä on ensimmäistä kertaa yli 200 varsinaista ihmiskaupan uriksi joutunutta asiakasta. Yhteensä asiakkaita on järjestelmässä noin 270, kun huomioidaan myös auttamisjärjestelmän piirissä olevat täysi-ikäisten uhrien avun tarpeessa olevat lapset.

 Vuonna 2017, kesäkuun loppuun mennessä 89 henkilöä on esitetty asiakkaaksi auttamisjärjestelmään. Uusia asiakkaita on otettu 55. Kuusi heistä on ollut alaikäisiä asiakkuuden alkaessa.


 Tiedot käyvät ilmi ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän julkaisemasta tilannekatsauksesta.

 Vuonna 2015 Suomeen tuli ennätysmäärä turvapaikanhakijoita, ja myös uusista asiakkaista valtaosa on taustaltaan turvapaikanhakijoita. Suurin osa heistä on joutunut ihmiskaupan uhriksi ulkomailla.

 Kaikista vuoden alkupuolella tulleista uusista asiakkaista 16 on joutunut ihmiskauppaan viittaavan hyväksikäytön kohteeksi Suomessa.

 Kuka tahansa, joka kohtaa ihmiskaupan uhriksi epäilemänsä henkilön, voi ottaa yhteyttä auttamisjärjestelmään. Auttamisjärjestelmään voi olla yhteydessä sähköpostitse, puhelimitse tai www.ihmiskauppa.fi – sivuston kautta.

 

Uusi hanke edistämään ihmiskaupan vastaista työtä

 Syyskuussa Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä aloittaa IHME-hankkeen, joka pyrkii parantamaan ihmiskaupan vastaisen työn toimintaedellytyksiä Suomessa.  Hankkeen tarkoituksena on muun muassa kouluttaa esitutkintaviranomaisia ja uudistaa ihmiskauppa.fi -nettisivut. Hankkeelle on saatu EU-rahoitusta sisäisen turvallisuuden ISF-P -rahastosta.

Lähde: Migri

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.