Puolustusyhteistyö Suomen ja Norjan välillä tiivistyy

Suomi ja Norja allekirjoittivat 17.8.2017 logistiikka-alan sopimuksen, joka on alasopimus vuoden 2015 aiesopimukselle puolustusmateriaaliyhteistyön tiivistämisestä.

Uusi allekirjoitettu sopimus koskee yhteistyön tiivistämistä käytännön tasolla, ja se alleviivaa maiden välistä tiivistä yhteistyötä puolustusmateriaalialan saralla. Sopimuksen kattavia yhteistyöaloja ovat varaosat, materiaalin huolto, ampumatarvikkeet sekä elinkaariyhteistyö. Suomen puolesta sopimuksen allekirjoitti ylijohtaja Raimo Jyväsjärvi.

Pohjoismainen yhteistyö tiivistyy entisestään 18.8.2017 pohjoismaisten puolustusvoimien komentajien ja puolustusmateriaalijohtajien vuosittaisessa yhteiskokouksessa. Puolustusyhteistyökokousta isännöivät Helsingissä puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg ja puolustusministeriön resurssipoliittisen osaston päällikkö, ylijohtaja Raimo Jyväsjärvi. Vuosittain järjestettävässä työkokouksessa pohjoismaiden edustajat keskustelevat muun muassa yhteisten hankkeiden nykytilasta ja niiden kehittämismahdollisuuksista.

Lähde: Puolustusministeriö

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.