Petteri Orpo: Alkoholi- ja polttoaineveroihin korotuksia

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) näkee haitta- ja ympäristöverojen korotuksen keinona sille, ettei ansiotulojen verotus ensi vuonna kiristyisi. Orpo sanoo, että hallitus käy läpi koko välillisten verojen listan arvioidakseen tilannetta.

–Minun katseeni on haitallisten asioiden verottamisen puolella. Silloin tarkastelussa ovat tupakka- ja alkoholivero, polttoainevero ja niin edelleen, Orpo sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kouvolassa.

Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho (uv.) kommentoi maanantaina, ettei sähkö- ja bensaveroa saisi Sinisen ministeriryhmän mielestä nostaa. Hallituksen verotyöryhmä aloittaa ensi vuoden verotuksen puimisen jo tällä viikolla.

Orpo täsmensi, ettei hän ota vielä varsinaisesti kantaa minkään yksittäisen veron noston puolesta, vaan haluaa siirtää verotuksen painopistettä työn ja yrittämisen verottamisesta välilliseen verotukseen.

Kilpailukykysopimukseen sisältyvät maksumuutokset uhkaavat nostaa palkansaajien tuloverotusta ensi vuonna. Orpo tähdensi, ettei kyse siten ole tuloverotuksen keventämisestä, vaan kiristysten estämisestä.

–Minusta olisi hyvä luoda pohjaa maltilliselle palkkaratkaisulle sillä, että pystyttäisiin estämään tämä verotuksen kiristyminen.

Lähde: SK

11 thoughts on “Petteri Orpo: Alkoholi- ja polttoaineveroihin korotuksia

  • 23.8.2017 at 13:50
    Permalink

    Helvetin kalliita nämä orpopojan lemmikit ylläpitää.

    Reply
    • 23.8.2017 at 14:11
      Permalink

      PettUri Orpo otti syksyllä 2015 kymmeniä tuhansia partalapsia vastaan Tornionjoen yli, vaikka hän olisi Dublinin sopimuksen perusteella voinut käännyttää ne kaikkin suoraan takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin. Näistä on aiheutunut miljardiluokkaa olevat kustannukset, joita maksamme sitten mm. korkeampana polttoaineverona. Orpo ilmeisesti tavoittelee politrukin virkaa Brysselin lihapatojen äärellä.

      Reply
  • 23.8.2017 at 13:52
    Permalink

    Koht mennää siihe et kaikil porvareil on enää varaa ajaa/ylläpitää autoa, ja kohdistaa sen järkevämmin kuin jokaikune kerta autoiluun.

    Reply
  • 23.8.2017 at 14:07
    Permalink

    Nostakaa vain välillisiä veroja, minä en välitä. Jos sähkövero nousee, polta tulipesissä entistä enemmän muovia sekä lastulevyä säästääkseni veronkorotukset. Katselin juuri sähköyhtiön raporttia että kuutena vuotena peräkkäin olen pystynyt pienentämään sähkönkulutustani. Joka on nyt melkein 40% pienempi kuin aikoinaan. Ja jos bensavero nousee, ajan entistä enemmän polkupyörällä ja kävelen. Silloin säästyy autokin ja siksi sitä ei tarvitsekkaan vaihtaa yhtä usein kuin ennen. Pikaisesti laskien, jos minimoin ajamisen niin auto pitää vaihtaa ehkä seitsemän vuoden päästä. Siihen asti saatte sitten odotella välillisiä verojanne.

    Reply
  • 23.8.2017 at 14:17
    Permalink

    ”Katse haitallisten asioiden verottamisen puolella” Onko autolla töihin ajaminen,lastenhaku tarhasta,vientituotteiden rahtaus satamaan jne haitallinen asia?

    Reply
  • 23.8.2017 at 16:07
    Permalink

    Olisiko aika alkaa puhumaan todellisista raharei’istä, kuten yksityispankeille maksettavista koroista ja niitä miljardeista joita EU-mafialle maksetaan?

    Matu tulee maahan, matu murhaa suomalaisen. Ratkaisu on suomalaisen lisääntynyt valvonta.

    Matu tulee maahan, matu kuormittaa sosiaalijärjestelmän. Ratkaisu on korottaa verotusta, sen lisäksi että heitä elätetään korollisella EU-rahalla.

    Kuvio on aina sama. Ihan sama kuka tekee mitä, ratkaisu on jotenkin suomalaiselta pois.

    Reply
  • 23.8.2017 at 16:13
    Permalink

    autoilun verotus ei koske kultamunia, taitaa olla järjestään verovapaus ja taikaseinästä tullut polttoaine

    Reply
  • 23.8.2017 at 20:47
    Permalink

    Ministeri Petteri Orpo kuuluu vankilaan!

    Hän oli sisäministerinä kun yli 30 000 lauma suomalaisiin vihamielisesti suhtautuvia jihadisteja päästettin rajan yli kävellen Suomeen.

    Sisäministerinä, eli ylimpänä rajavalvonnasta vastuussa olevana viranomaisena Petteri Orpo tiesi että päästämällä nämä kävelevät aikapommit Suomeen, on vain ajan kysymys milloin tapahtuu jossain Suomessa terrori-isku tai useita iskuja.

    Petteri Orpolla on suomalaisuhrien verta käsissään konkreettisesti.

    Hänen paikkansa ei ole valtionvarainministeriössä vaan Valtakunnanoikeudessa syytettynä.

    Reply
    • 30.8.2017 at 11:27
      Permalink

      Hyvä, kun joku edes puhuu asioista niinkuin ne on. Tämä on totuus tästä Orposta ja erittäin vastenmielinen sellainen. Nyt järki köteen suomalaiset, älkää äänestäkö seuraavissa eduskuntavaaleissa, katotaan sitten kuinka suu pannaan. Vanha sananparsi sopii tähän hyvin; vitullakos vihellät kun suus on halki…

      Reply
  • 23.8.2017 at 22:19
    Permalink

    Suomihan on EU:n nettomaksajia, joten mitäs jos erottaisiin EU:sta ja pistettäisiin säästyvät rahat kaikkien verojen alentamiseen?

    Reply
  • 24.8.2017 at 06:03
    Permalink

    Pitäähän haittamaahnmuuttoon saada varoja. Myös hylsyn saaneiden lakimieskuluihin tulee miljoonien lisäys mutta orpohan hyötyy tästä akkansa bisneksien takia.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.