Risikko harkitsee rangaistusta paperittomien piilottajille

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä 11 000 turvapaikanhakijaa, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen eikä valituskierros todennäköisesti muuta ratkaisua. Suurin osa heistä pyritään palauttamaan kotimaihinsa.

Mikkelissä kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa puhuneen Risikon mukaan lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen on paluusta kieltäytynyt 1 400 henkilöä. He odottavat parhaillaan poliisin pakkopalatusta. Odotuksen suurin syy on se, että palautettavilta puuttuu tarvittavat asiakirjat kotimaastaan.

– Maat eivät suostu lähettämään tarvittavia asiakirjoja kovinkaan nopeasti, eli joudutaan odottelemaan hyvinkin pitkään ja kukaanhan ei pysty palaamaan kotimaahansa, jos asiakirjoja ei ole.

Pakkopalautettavista 800 henkilöä on Irakin kansalaista. Suomi ei ole saanut solmituksi kahdenvälistä palautussopimusta Irakin kansssa. Yhtä huono menestys on ollut muidenkin maiden kanssa. Sen sijaan aiemman ongelmavaltion Afganistanin kanssa sopimus on saatu tehtyä.

Sisäministeri Risikko haluaa lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneet kotimaihinsa mitä pikimmin. Vapaaehtoista paluuta on vauhditettu palkkaamalla vastaanottokeskuksiin palveluohjaajia valistamaan turvapaikanhakijoita vapaaehtoisen paluun eduista. Vapaaehtoisille palaajille maksetaan pieni palkkio.

Ongelmia kuitenkin tuottavat tuhannet paluusta kieltäytyvät.

– Yksi arvioitava puoli asiassa on, pitäisikö laittomasti maassaolevien rangaistusta koventaa, ministeri Risikko kertoi.

Hallituksen piirissä halutaan arvioida myös sitä, millä muilla keinoilla laittomasti maahan jääminen tehtäisiin yhä vaikeammaksi.

– Harkitaan myös, pitäisikö avunanto ja piilottelu tehdä rangaistavaksi, Risikko paljasti.

Ministeriö aikoo pohtia uudelleen myös erityisten palautuskeskusten avaamista kielteisen päätöksen saaneille. Erityisesti poliisi on pitänyt niitä huonona ratkaisuna, jollaiselle ei ole tarvetta.

Lähde: Yle

12 thoughts on “Risikko harkitsee rangaistusta paperittomien piilottajille

  • 23.8.2017 at 18:22
    Permalink

    Risikon pitäisi ennemminkin harkita itsemurhaa. Tuo akka ei tule tämänkään asian eteen tekemään yhtään mitään -tuuli heiluttelee huulia.

    Reply
  • 23.8.2017 at 18:23
    Permalink

    Mitä ihmettä? Alkaako Risikolla pilkahtamaan järjen valoa?

    Reply
  • 23.8.2017 at 18:29
    Permalink

    Tänne voi lampsia ilman papereita,vaan pois ei saada ilman papereita. Haistakaa maanpetturiviranomaiset pitkä paska.

    Reply
  • 23.8.2017 at 18:59
    Permalink

    Irakin kansalainen ei pääse rakkaaseen kotimaahansa ilman papereita, Suomeen pääsee???

    Reply
  • 23.8.2017 at 19:01
    Permalink

    Jos ovat Ruotsin kautta tulleet, niin lakien mukaan pystyy sinne myös palauttamaan. Ei tartte lähtömaahan asti. Rekkaan mahtuu kerralla muutama sata helposti..kippaus Haparandassa.

    Reply
  • 23.8.2017 at 19:37
    Permalink

    Paino sanalla HARKITSEE! KELEEN PÖSILÖ!

    Reply
  • 23.8.2017 at 19:59
    Permalink

    ”Suomalainen valemedia ja järjestelmä uskoo tarinat Zakin iästä
    Suomen valemediassa on levinnyt ”uutinen”, joka kertoo heinäkuussa Afganistaniin pakkopalautetun 19-vuotiaan Zakin paluusta Suomeen. Hän saapui Suomeen kaksi vuotta sitten alaikäisenä turvapaikanhakijana.
    Arre Kougappi on nostanut esille tunnetun valemedian Iltalehden ”uutisen”, joka kertoo heinäkuussa Afganistaniin pakkopalautetun 19-vuotiaan Zakin paluusta Suomeen.

    ”Hänen tämän päivän kuvasta voi sitten katsoa miten hyvin hän on ‘aikuistunut’ tässä lyhyessä ajassa ja miten ‘luotettava’ suomalainen järjestelmä on”.
    Eräät suomalaiset ovat alkaneet epäillä, että Zaki olisi käynyt aikakoneessa – tuossa verrattoman hienossa keksinnössä. Toiset epäilevät, että Zaki lähetti tällä kertaa Suomeen isänsä.

    ”Olennainen asia tässä on suomalainen järjestelmä – se, että ihmiset on aivopesty uskomaan tätä järjestelmää. Zaki ihan ymmärrettävistä syistä koittaa kaikki konstit ja tämä on hänen oikeus yrittää.”

    Arre Kougappi pistää näytteille 45-vuotiaan Andrey Malakhovin kuvan:…”

    Koko artikkeli:http://mvlehti.net/2017/08/23/suomalainen-valemedia-ja-jarjestelma-uskoo-tarinat-zakin-iasta/

    Reply
  • 23.8.2017 at 20:09
    Permalink

    Taitaa tämäkin jäädä harkinnan asteelle eikä mitään tapahdu taaskaan. Kuinkahan monta murhenäytelmää tarvitaan ennen kuin oikeasti tapahtuu?!

    Reply
    • 23.8.2017 at 22:46
      Permalink

      Veit Sari sanat suustani. Harkitkaa hyvin rauhallisesti ja tehkää ”kaikkenne”, mutta älkää ihmeessä pitäkö kiirettä, kyseessähän on vain meidän turvallisuus.

      Reply
  • 23.8.2017 at 23:03
    Permalink

    Voi Paula, sinä itse etunenässä annoit kaikille ulkomaan eläville mahdolllisuuden tulla Suomeen ihan ilman papereitaq sun muuta tarvittavaa aineistoa, ajatuksella Rajat auki ja tänne vaan. Nyt on niin myöhäistä pyllistää kun paskat on housuus ja suomes elelee valtinon kustannuksella tuhansia piilossa olevia jihadisteja, on vaIn ajan kysymys koska seuraava isku tapahtuu ja missä, voit olla itsekin paikalla kun nämä tänne haalimasi epäsikiöt päättää käydä kimppuun. Olisitte kuunnelleet kansan ääntä eikä mitään muuta. Suomi ei ole millään lailla velvollinen haalimaan tänne paskasakkia, paperittomia sun muita. Sitä saa mitä tilaa.

    Reply
  • 24.8.2017 at 02:36
    Permalink

    HÖLMÖT EIKÖ LEIKKAA!! VITUN TYHMÄT KOMMENTOIJAT

    Reply
  • 24.8.2017 at 05:57
    Permalink

    Ne harkitsee taas kaikenlaista ja kun pöly hieman laskeutuu, mikään ei muutu ja taas mennään vanhalla.Ehkä seuraava terroriteko antaisi vauhtia ja se itseasiassa ei ole kovinkaan kaukana. Millään tiedutelulailla näitä ei voi estää koska VOK:ssa lymyää näitä sankareita yllin kyllin ja hylsyn saaneet pilottelevat kirkkojen ja yksityisten suvakkien helmoissa. Tuokin ehdotus että poliisi saisi kantaa asetta matkalla työmaalleen sai aikaan ainakin meikäläisessä hilpeyttä.Valtavia turvallisuutta parantavia ehdotuksia suorastaan pursuaa hallituksen ja viranomaisten suunnasta. Kyllä nyt on turavallinen olo.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.