Halla-aho Eerolan rikosepäilystä: Poliittinen lyömäase – Ei toimenpiteitä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti kantaa puoluetoveri Juho Eerolan rikosepäilyihin. Halla-ahon mielestä kiihottaminen kansanryhmää vastaan on niin epämääräinen rikosnimike, että sitä voidaan käyttää poliittisena lyömäaseena.

– On valitettavaa, että rikoslaissa on tällaisia rikoksia, jotka on määritelty hyvin epämääräisesti, jolloin ihmisillä eikä oikeuslaitoksellakaan ole oikein selvyyttä siitä, mikä täyttää rikoksen tunnusmerkit. Se mahdollistaa tällaisten rikosepäilyiden ja rikosilmoitusten käyttämisen poliittisena lyömäaseena, Halla-aho kommentoi.

Jussi Halla-aho pitää tätä oikeusvaltion kannalta huolestuttavana ilmiönä.

– Kun rikos on hyvin epämääräisesti määritelty, ihmisillä on epätietoisuus siitä, mikä voi täyttää kyseisen rikoksen tunnusmerkit. Tämä rohkaisee tekemään rikosilmoituksia poliittisesti epämiellyttävistä henkilöistä.

Uutisoimme aiemmin, että poliisi epäilee eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana toimivaa perussuomalaisten kansanedustajaa Juho Eerolaa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tämän Facebook-kirjoituksen takia. Eerola itse kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Halla-aho kertoo keskustelleensa asiasta Eerolan kanssa vain lyhyesti, eikä hän näe aihetta ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin rikosepäilyn johdosta.

– Rikosepäily ei tietenkään ole sama kuin syyte eikä varsinkaan sama kuin tuomio, joten en nyt näe, että olisi mitään tarvetta reagoida tähän, Halla-aho linjaa.

Lähde: Yle

Katso myös:

3 thoughts on “Halla-aho Eerolan rikosepäilystä: Poliittinen lyömäase – Ei toimenpiteitä

  • 25.8.2017 at 18:25
    Permalink

    Taas joku kiihottunut ylen paljon.

    Reply
  • 25.8.2017 at 19:00
    Permalink

    Mitä kansanryhmää? Savolaisia,hämäläisiä,pohojalaisia,turkulaisia,karjalaisia,saamelaisia,lappalaisia,ahvenamaalaisia,jne jne voi vilttihattu suomen meininkiä!

    Reply
  • 11.11.2017 at 22:09
    Permalink

    Syyte / tuomio ”kiihottamisesta kansanyhmää vastaan” pitäisi kirjata pikemminkin ANSIOKSI ja olla siitä ylpeä, että onkin kiihottanut ”yhteiskunnan väkivalta- ja huorintekokoneiston”! 😉

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.