Peltipoliisivalvonnan 24 h projekti oli Itä-Suomessa samansuuntainen kuin muualla Suomessa

TISPOL´n Speed nopeusvalvonta toteutettiin keskiviikkona 23.8.2017 24 tunnin mittaisena automaattivalvontana erityisesti siirrettäviä yksiköitä tehokkaasti käyttämällä.

Itä-Suomessa kiinteissä nopeusvalvontatolpissa oli käytössä tällä kertaa yhteensä 12 kameraa, joista kolme oli Pohjois-Karjalassa, neljä Etelä-Savossa ja viisi Pohjois-Savon alueella. Kolme siirrettävää automaattivalvontalaitteistoa eli automaattivalvonta-autoa oli myös liikkeellä.

Kaikkiaan kiinteällä ja liikuteltavalla kalustolla kuvattiin 416 ajoneuvoa. Kiinteistä kameratolpista kuvia tuli kaikkiaan vuorokauden aikana 195 kpl. Kolmella kamera-autolla tuotos oli 221 kuvaa eli tapausta, joissa ylitettiin ns. puuttumiskynnys nopeuden suhteen eli kuusi kilometriä yli sallitun nopeuden. Etelä- Savossa Savonlinnan, Juvan ja Mikkelin alueilla valvonnan aikana valvontapisteet /-paikat ohitti kaikkiaan 1710 ajoneuvoa, joista 140 tuli kuvatuksi ylinopeuden vuoksi eli joka 12 ajoneuvo. Pohjois-Savossa valvontapisteiden ohi kulki 1522 ajoneuvoa, joista kuvatuksi tuli 81, joka merkkaa keskimäärin sitä, että joka 18. ajoneuvo kuvattiin. Pohjois-Karjalan alueella ei siirrettävää kalustoa tällä kertaa käytetty.

Valtakunnan tasolla poliisilaitoksittain vertailtuna Helsingissä, Länsi-Uudellamaalla ja Sisä-Suomessa valvonnassa jäi kiinni lukumääräisesti enemmän kuin Itä-Suomessa. Kaikkiaan automaattisen nopeusvalvonnan suoritteet ovat pudonneet vuoden takaiseen heinäkuun lopun tilanteen mukaan n.10 % ja Itä-Suomen osalta peräti 28.

Lähde: Poliisi

One thought on “Peltipoliisivalvonnan 24 h projekti oli Itä-Suomessa samansuuntainen kuin muualla Suomessa

  • 27.8.2017 at 18:05
    Permalink

    Lisää vain tällaisia projekteja. Miettikääpä paljonko tuli rahaa valtion kassaan näilläkin väläyksillä. Palkkaverotus kevenisi huomattavasti jos jokaiseen peltipoliisiin saataisiin kokoajaksi kamera. Ja jos liikuteltavia yksiköitä olisi enemmän ja ne partioisivat aamuisin ja iltaisin, silloin kun ihmiset menevät/tulevat töihin/töistä. Silloin näkyy kaikkein törkeimmät ylinopeudet ja ohitukset.

    Pelkästään artikkelin ilmoittamilla väläyksillä kerättiin 12 tunnissa verovaroja 99 550e valtiolle. Eikä varmasti liikuteltavien ajoneuvojen ja passissa olleiden poliisien sekä kameroiden kustannukset olleet tuota luokkaa. Niin että ei kun investointia vetämään. Harvoin saa noin hyvää korkoa rahalle. Se on kymmeniätuhansia prosentteja vuodessa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.