Poliisi nappasi Mäkelänrinteen uimahallin pukukaappivarkauksista epäillyn naisen

Helsingin poliisi otti tiistaina 22.8.2017 kiinni Mäkelänrinteen pukukaappivarkauksista epäilemänsä naisen.

Elokuun alkupuolella Helsingin poliisin tietoon tuli useita pukukaappivarkauksia Mäkelänrinteen uimahallissa. Pukukaappeihin oli murtauduttu, ja niistä oli varastettu puhelimia, lompakoita ja kelloja. Tekijän epäiltiin vieneen myös auton.

Viime tiistaina poliisi otti kiinni murroista ja varkauksista epäilemänsä vaaleahiuksisen naisen. Naista epäillään noin kymmenestä pukukaappivarkaudesta.

Helsingin poliisi epäilee, että nainen oli yrittänyt hakea yhdellä pukukaapeista anastamallaan henkilökortilla arvokasta puhelinta Helsingin keskustan puhelinmyymälästä. Myyjä oli epäillyt naisen henkilökortin aitoutta ja ilmoittanut asiasta poliisille. Poliisi sai naisen kiinni myyjän ilmoituksen avulla.

Seuraavaksi Helsingin poliisi ryhtyy selvittämään, kuinka paljon mahdollista vahinkoa epäilty nainen on anastamillaan henkilökorteilla saanut aikaiseksi. On mahdollista, että epäilty nainen on ottanut pikavippejä ja lainoja, avannut pankkitilejä ja puhelinliittymiä sekä ostanut puhelimia, tabletteja ja muuta elektroniikkaa.

Poliisi esitti epäiltyä naista vangittavaksi käräjäoikeudelle. Nainen vangittiin poliisin esityksen mukaisesti 25.8. Epäilty nainen on nyt tutkintavankeudessa. Syytteen nostamisen määräaika on 5.10.

Poliisi tutkii tapauksia identiteettivarkauksina, varkauksina, petoksina ja maksuvälinepetoksena.

Omaehtoinen luottokielto ehkäisee väärinkäytöksiä

Poliisi suosittelee rikosten ehkäisemiseksi ottamaan omaehtoisen luottokiellon. Ilman omaehtoista luottokieltoa vaarana on, että kadonneen tai varastetun kortin tietoja yritetään käyttää väärin.

– Jos ajokortti, passi tai henkilökortti on kadonnut tai varastettu, kannattaa ehdottomasti asentaa omaehtoinen luottokielto. Silloin kukaan ei pysty käyttämään henkilötietojasi väärin eikä ottamaan nimiisi pikavippejä ja lainoja tai tilaamaan kalliita puhelimia ja tabletteja, Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen neuvoo.

– Omaehtoisen luottokiellon voi tehdä myös ennaltaehkäisevästi ajokortille ja henkilökortille. Tällöin henkilötiedot voidaan todeta vain passilla eikä kadonneita tai anastettuja ajokortteja ja henkilökortteja voi väärinkäyttää, hän lisää.

Petersohn-Järvinen myös ohjeistaa kaikkia, joilta on kadonnut tai anastettu ajokortti tai henkilökortti, tekemään katoamisilmoituksen tai rikosilmoituksen Pasilan poliisiasemalla paikan päällä eikä odottaa sähköisen ilmoituksen käsittelemistä. Myös pankeille kannattaa ilmoittaa heti pankki- ja muiden maksukorttien katoamisesta tai varastamisesta.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.