Sairaalaverkon uudistus etenee

Päivystyksestä, erikoissairaanhoidon työnjaosta ja ensihoidosta on annettu uudet asetukset, joilla uudistetaan päivystyksen ja erikoissairaanhoidon rakennetta ja toimintatapoja. Asetukset liittyvät tämän vuoden alussa voimaantulleeseen terveydenhuoltolain muutokseen.

Uudistuksen tavoitteena on varmistaa palvelujen yhdenvertainen saatavuus, riittävä osaaminen hoitavassa yksikössä ja asiakas- ja potilasturvallisuus sekä hillitä kustannusten kasvua. Lisäksi tavoitteena on, että ihmiset pääsevät nykyistä helpommin kiireelliseen hoitoon.

Sen vuoksi erityistä osaamista vaativia erikoissairaanhoidon tehtäviä kootaan isompiin yksiköihin tinkimättä laadukkaista lähipalveluista. Ensihoitopalvelu toimii jatkossakin lähipalveluna.

Uudistuksen toteutumista seurataan järjestelmällisesti. Sosiaali- ja terveysministeriö perustaa kansallisen koordinaatioryhmän, joka tehtävänä on seurata päivystyksen, erikoissairaanhoidon työnjaon ja toimintojen keskittämistä, yhtenäisiin hoidon perusteisiin sitoutumista sekä uudistusten taloudellisia vaikutuksia

Lue lisää tiedotteista

Muualla verkossa

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.