Koulujen turvallisuus on uhattuna

Turun terrori-iskun tekijä marokkolainen Abderrahman Mechkah nimellä esiintynyt mies kävi koko viime lukuvuoden Puropellon koulussa Valmo –opetuksessa. Kyseinen perusopetukseen valmistava opetus on tarkoitettu juuri Suomeen muuttaneille vieraskielisille oppilaille. Kyseistä opetusta annetaan Turussa 7:ssä eri kouluyksikössä eri ikäisille ryhmille.

 

Oppivelvollisuusikä loppuu Suomessa sinä lukuvuonna kun nuori täyttää 17 vuotta. Nyt kyseinen terroristi on todettu olevan 22-vuotias kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut aikuinen mies. Turussa kerrotaan olevan 2200 maahanmuuttajataustaista perusopetusta saavaa oppilasta. Paljonko näistä on turvapaikanhakijoita ei tiedetä. Ei siis myös sitä minkä ikäisiä ja nimisiä he oikeasti ovat.Miten ihmeessä näin voidaan toimia?Aikuisia turvapaikanhakijoita koulutetaan siis suomalaisten peruskoululaisten kanssa samassa koulussa.He eivät ole mitään maahanmuuttajalapsia.

Puropellon koulussa järjestettiin torstaina 24.8. vanhempainilta. Osa vanhemmista oli tullut paikalle myös siksi, että he olivat huolissaan lastensa turvallisuudesta ymmärrettävästi koska iskun tekijä oli juuri tuota koulua käynyt. Koulun rehtori Anne Alho ilmoitti kuitenkin jo ennen tilaisuuden alkua, että tätä asiaa ei käsitellä. Kun häneltä eräs isä tivasi moneen kertaan että entäs jos vanhemmat kysyvät tästä asiasta vastaus oli sama. Asiaa ei käsitellä mutta rehtorina hän tulee vastaamaan, että lapsenne ovat turvassa. Tällöin isä lähti pois koska hän oli tullut paikalle juuri siksi että olisi halunnut huolestuneena vanhempana keskustella miten koululaitoksessa tähän tapaukseen suhtaudutaan.

Eikö vanhempainilta ole koulun ja kodin kohtaamista ja myös vanhempien huolien kuuntelemista? Vaikka se ei tilaisuuden alkuperäisessä suunnitelmassa ollutkaan, eikö tässä hetkessä ja näitten tapahtumien jälkeen siitä olisi pitänyt voida keskustella? Vanhempien huoli lastensa turvallisuudesta on oikeutettua.

Toimialajohtaja Jalosen mukaan kaupunki ei ole koskaan edes harkinnut sitä vaihtoehtoa , että turvapaikanhakijoita koulutettaisiin muissa tiloissa kuin kouluissa suomalaisten lasten kanssa.

Olisiko kuitenkin näitä aikuisiksi miehiksi osoittautuneita lapsia syytä opettaa esim. vastaanottokeskuksissa.

Nämä alaikäisinä lapsina maahamme pyrkivät turvapaikanhakijat kun ovat varsin usein osoittautuneet aivan muuksi kuin lapsiksi kuten täässäkin tapauksessa. Heidän oikea ikänsä voitaisiin vahvistaa tekemällä heille ikätesti Suomessa. Miksi näin ei toimita? Siksi, että siihen ei Suomesta löydy yhteistä poliittista tahtoa.

Olen kuunnellut monien vanhempien, joiden lapset käyvät Puropellon koulua, kauhistelleen nyt esille noussutta tilannetta. Satun asumaan alueella jonka lapset tuota koulua käyvät. Pidän erittäin valitettavana Puropellon koulun rehtorin toimintaa. Oliko häntä kenties ohjeistettu toimimaan näin?

Onko niin vaikea puhua hallitsemattoman maahanmuuton tuomista ongelmista ja vaaroista? Keskustelun kieltäminen ei ainakaan vähennä ihmisten tunnemyllerystä johon kuuluvat luonnollisena pelko ja myös viha, suru ja huoli kuten kuten nyt tämän terrori-iskun tapahduttua.Vanhemmilla on oikeus vaatia, että heidän lastensa koulu on kaikilta osin turvallinen. Täytyy toivoa että Turussa tapahtuneen terrori-iskun selvittelyn yhteydessä esiin tulevat monet asiat otetaan vakavasti myös sivistystoimialalla. Nyt vaaditaan päättäjiltä todellista selkärankaa tehdä tarvittavia muutoksia . Sanonta, pelolle ei pidä antaa valtaa, on kärsinyt jo aikoja sitten inflaation.

Pirjo Lampi (ps)

varhaiskasvatus-ja perusopetusjaoston jäsen

varavaltuutettu

(artikkelikuva vaihdettu 30.8 oikean koulun kuvaan)

8 thoughts on “Koulujen turvallisuus on uhattuna

  • 29.8.2017 at 18:32
    Permalink

    Ruåtsista kopioitua toimintaa jonka tarkoitus on kantaväestön nöyryyttäminen. Ottakaa lapsenne pois näistä helvetinlaitoksista -se on AINUT keino millä tätä hulluutta pystyy vastustamaan!

    Reply
    • 30.8.2017 at 10:58
      Permalink

      Aivan niin minä ainakin tekisin, ei lapsia tuollaiseen kouluun, missä aikuiset partasuut ovat. Vastaanottokeskuksissa pystytään opettamaan suomen alkeita. Ensinnä miksi heille opetaan suomea? . Kyseisen koulun rehtori pois tuollaisesta ammatista. Olen kuullut, että hän aivopesee opettajia puhumaan lapsille nuorille, että ilman näitä aikapommeja emme tule toimeen. Tyyliin jos et ajattele näin, kuten rehtori olet pahis.
      Vaatikaa lasten vanhemmat opettajan erottamista.

      Reply
      • 30.8.2017 at 14:22
        Permalink

        On todella härskiä valehtelua, jos opetetaan lapsille, että ilman näitä matuja emme tule toimeen. Totuus kun on lähempänä päinvastaista.

        Vanhempien pitäisi todella nousta vastarintaan, onhan kysymys heidän lapsistaan. Itse asiassa kaikkien tulisi nousta vastarintaan ja äänekkäästi, onhan lapsissa kysymys suomalaisten tulevaisuudesta. Eii ole olemassa velvollisuutta alistua koululaitoksen mädätykselle.

        Reply
  • 29.8.2017 at 20:12
    Permalink

    Tyypillisiä suvakki paskoja, jotka eivät tunne kylmyydessään värähdä, vaikka luokallinen suomalaisia nuoria olisi teurastettu Alluha Akbar huutojen saattelemana.
    Tälläisistä kouluista vanhempien on äänestettävä jaloillaan ja laitettava lapsensa, vaikka perustettuihin yksityiskouluihin tai sitten kotiopetukseen maksoi mitä maksoi. Onhan kyseessä ihmishenki ja oma lapsi. Lisäksi tietäen suvakki paska ideologian aivopesun kouluissa on parempi kasvattaa lapsensa ja nuorensa itse kotona, jolloin voi edes olla pieniä mahdollisuuksia siitä, että onnistuu luomaan lapsestaan terveen ihmisen pohjaamalla hänen lapsuutensa vakaasti, joka on välttämätön edellytys terveeksi aikuiseksi kasvamiseen. Kusipäiset kulttuurimarxistiset feministi opettajat pilaavat lapsesi terveestä hyvästä ”omenasta” läpimädäksi paskaksi, jota et enää omaksesi tunne ja lapsesi tuottaa pelkkää surua samalla tavalla kuin huumeisiin sortunut lapsi, jonka hyväksi on enää vaikea tehdä yhtään mitään, koska niin koukkuun hän on jo mennyt.
    Vanhemmat: TULTA MUNILLE!

    Reply
  • 30.8.2017 at 01:37
    Permalink

    Miten on mahdollista että tällaiset ”turvapaikkaa” hakevat raakalaispedot, jotka ovat aikuisia miehiä laitetaan lasten sekaan kouluun muka oppimaan.

    Oppimaan mitä?

    Eihän ne osaa sanaakaan Suomea!

    Miten monta tällaista Sipilän maahantuomaa tikittävää aikapommia on Suomen kouluissa?

    Suomalaisen ihmishenki ei merkitse mitään näille maanpettureille, kunhan karvaiset partalapset tungetaan suomalaislasten iholle kiinni!

    Reply
  • 30.8.2017 at 02:00
    Permalink

    Miten on mahdollista että näitä ”turvapaikkaa” kalastavia raakalaispetoja laitetaan kouluun muka oppimaan.

    Oppimaan mitä?

    Eihän ne osaa sanaakaan Suomea!

    Tarkoituksena on siis tunkea nämä karvaiset partalapset suomalaislasten iholle kiinni!

    Reply
    • 30.8.2017 at 23:27
      Permalink

      Kyllä. Rodunsekoitushan tässä perimmäisenä tarkoituksena on. Toiminta on täysin tietoista -eikä kenellekkään asioista perilläolevalle lienee uutinen että tämäkin sairas käytäntö on kopioitu, mistäpä muualta kuin ”monikulttuurisesta kansainkodista” ruåtsista!

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.