Haastattelussa Jani Väkeväinen, mies työnseisauksen takana

Tästä kaikki lähti ja nyt mukana on satoja yrityksiä ympäri Suomen.

Jani Väkeväinen mistä kaikki sai alkunsa?

Kaikki lähti Turun terrori iskusta. Se järkytti ja koko seuraava yö meni ihmetellessä kuviota. Aamulla noustessani sängystä oli ainoana mielessä, että jotain on nyt tehtävä. Puhelin kouraan ja soittamaan firman työntekijät läpi ovatko mukana tempauksessa. Vaikka yrityksen omistajia olenkin, halusin kuitenkin reilusti kysyä kaikilta oman kannan asiaan. Alkuun hieman jännitti millainen kanta muilla on tähän asiaan, mutta positiivistä, että iso osa ”allekirjoitti” ehdotuksen, vaikkei välttämättä muuten kaikista asioista samaa mieltä olisikaan.

Onko tietoa kuinka monta yritystä on lähtenyt mukaan työpäivän seisaukseen?

Tarkkaan en ole laskenut mukaan lähtijöitä, mutta lonkalta heitettynä noin 150 yritystä on minulle ilmoittanut lähtevänsä mukaan kamppaniaan. On varmasti monia yrityksiä, jotka eivät uskalla lähteä mukaan. Onhan tämä harvinainen tilanne Suomen historiassa, että yritykset lähtevät arvostelemaan Suomen hallitusta julkisesti. Pääsääntöisesti yrittäjiä pidetään konservatiivisinä ja sellaisina, jotka eivät ota kantaa. Mutta yrittäjät hoitavat yhteiskuntavelvotteensa asiallisesti, niin näkisin, että meillä on oikeutta ottaa kantaa myös tähän asiaan.

Yrityksillä varmasti on enemmän sanavaltaa ja vaikutusta, kun yksittäisillä ihmisillä?

Kyllä se näin on ja alkukaaoksen jälkeen kun huomasin, että tilannetta alettiin jo pestä medioissa. Tyyliin ”ei tässä mitään”, silloin nousi karvat pystyyn. Kyllähän tässä itsekkin riskeeraa yritystoiminnan täysin. Mutta ei raha ole kaikki kaikessa. Olen usein tukenut lastenkoteja esimerkiksi matsilipuilla ja erilaisilla tempauksilla. Se auttaminen ja vaikuttaminen on mun juttu.

Teemme jutun heti kun saamme nykysuomen serverit taas kuntoon. Meillä verkkohyökkäykset alkoivat suoraan Turun terrori iskun jälkeen, kun olimme ensimmäinen, joka kirjoitti tapauksesta.

Hienoa, sama täällä, kun maanantaina menin töihin tapauksen jälkeen, niin sekä yrityksen koneeseen, että myös kotikoneeseen hyökätty. Onneksi jos tekijät selviävät, on liiketoiminnan haittaamisesta suhteellisen kovat sanktiot olemassa.

Jutulle olisi hyvä saada maksimaallinen näkyvyys, jotta mahdollisimman moni yritys lähtisi mukaan työpäivän seisaukseen. kuten sanoin aikaisemmin, että silläkin riskillä, että tämä haittaa elinkeinoa. En olisi siitä niin harmissani, keksin sitten jotain muuta ja elämä jatkuu. Enemmän harmittaisi jos en tekisi mitään. Joskus pienilläkin teoilla on iso merkitys.

Jokainen joka minut tuntee, niin tietää että olen sydämmellä mukana. Syytöksiä ”ratsastaa uhreilla” on helppo huudella valeprofiilien takaa, todellisuuden kanssa näillä kommenteilla ei ole mitään tekemistä.

Paras palaute tuli kahdeksanvuotiaalta pojaltani, olet iskä rohkea!

7 thoughts on “Haastattelussa Jani Väkeväinen, mies työnseisauksen takana

  • 30.8.2017 at 23:06
    Permalink

    Hieno mies! Tämä työnseisaus ei tule vaikeuttamaan yritystoimintaa vaan päinvastoin sataa siihin osallistuvien laariin -mukaan lähtevät yritykset tulevat olemaan kansallismielisten ihmisten ( jotka todellakin ovat enemmistö! ) listan kärjessä kun tuotteita tai palveluita seuraavankerran hankitaan. Jokainen täyspäinen ymmärtää että nykyiseen holtittomuuteen on tultava muutos -seuraaviin vaaleihin asti EI VOIDA odottaa sillä silloin asioiden korjaaminen on jo liian myöhäistä, muutos on saatava aikaan kansalaistoiminnalla. Muita vaihtoehtoja ei ole käytettävissä.

    ON AIKA SANOA N Y T R I I T T Ä Ä !

    Reply
  • 31.8.2017 at 03:35
    Permalink

    Tuon kun näkis täällä Ruotsissa.tapahtuvan ,Täällä hallitus väittää että menee hyvin ja valtion kassa on ylijäämäinen . kuitenkin Sociaalidemokraatit haluaa ottaa valuuttarahastosta 250 miljardia.= 24 miljardia. Koko rahastossa on noin 500 miljardia Euroa.
    .Veroja ei voi nostaa meillä on maailman korkein verotus ja nyt sitten lähtee viimeisestä rahastosta puolet
    Ei hyvä
    Meille tuli 18 kuukauden aikana 182 000 refugesiä . Olen kuullut huhuja että noin 600 saanut oikeita töitä Ruotsissa on 45% pakolaisista töissä 5 vuoden jälkeen Ja,nämä menot tulevat jatkumaan pitkään

    Reply
  • 31.8.2017 at 12:05
    Permalink

    Mun yritys on nyt 3vko:n ”lomalla” oikean asian puolesta.

    Reply
  • 31.8.2017 at 12:41
    Permalink

    Hienoa, että edes jotain tehdään. Minulle sopisi näitä enemmänkin. Otetaan valtiolta verotulot pois, jos eivät suostu pitämään maata turvallisena.

    Reply
  • 31.8.2017 at 13:39
    Permalink

    Hieno ja rohkea liike. Toivon mukaan osanottajien määrä on todella suuri, niin suuri, että se tuntuu arjessa muutenkin kuin uutisena. Toivottavasti tuosta syntyy perinne, joka tulee aseeksi Suomen mädättämistä vastaan.

    Reply
    • 31.8.2017 at 14:26
      Permalink

      Kyllä. Tämä on todellakin ainut ase tätä kansanvaihtoa vastaan jos tuliaseet jätetään (vielä toistaiseksi) pois laskuista.

      -Tässä työnseisauksessa on myös loistava tilaisuus selvittää kenen joukoissa kukakin seisoo. Jakakaa tietoa kaikille mahdollisille tahoille niin kukaan ei pääse väittämään ettei tiennyt kyseisestä päivästä!

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.