Yksi Suomen rikoshistorian suurimmista lahjusvyyhdeistä paljastui: Skanskan ylin johto epäiltynä törkeistä lahjusrikoksista

Rakennuslehti uutisoi, että rakennusyhtiö Skanskan toimitusjohtaja Tuomas Särkilahtea epäillään törkeästä lahjomisesta elinkeinotoiminnassa ja lahjomisesta elinkeinotoiminnassa. Syytteet liittyvät ns. HOK-Elanto-lahjusepäilyvyyhtiin. Särkilahden kanssa samassa vyyhdissä on syytteessä myös HOK-Elannon entinen kiinteistöjohtaja Jari Leivo.

Lahjusvyyhdin epäillään olevan yksi Suomen rikoshistorian suurimmista. Epäilty kuvio paljastui, kun keskusrikospoliisi tutki Vantaan entisen kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen lahjusjuttua.

Helsingin käräjäoikeus tiedotti tiistaina, että kokonaisuuden valmisteluistunto järjestetään Helsingin käräjäoikeudessa tänään keskiviikkona.

Tuomas Särkilahden lisäksi epäiltynä on myös toinen Skanskan nykyinen johtaja ja kaksi Skanskan entistä johtajaa. Toinen epäillyistä entisistä johtajista on Skanskan entinen toimitusjohtaja Juha Hetemäki. Skanskan johtajia koskevat epäilyt ajoittuvat vuosille 2006–2012, kertoo Rakennuslehti.

Juha Hetemäki kiistää syytteet. Skanskan viestintäpäällikkö Liisa Salmela kertoi, ettei Skanskalla ole asiaan uutta kommentoitavaa. Salmelan mukaan myös Särkilahti kiistää syytteet.

Rakennuslehden mukaan HOK-Elannon entisen kiinteistöjohtajan Jari Leivon epäillään ottaneen urheilusponsorointiin liittyviä lahjuksia itselleen ja läheisilleen HOK-Elannon liike- ja sopimuskumppaneilta. Häntä syytetään lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa ja törkeästä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa.

Lähde: Rakennuslehti

4 thoughts on “Yksi Suomen rikoshistorian suurimmista lahjusvyyhdeistä paljastui: Skanskan ylin johto epäiltynä törkeistä lahjusrikoksista

  • 30.8.2017 at 17:53
    Permalink

    Eiköhän tämäkin taputella hiljaiseksi kuten maan tapaan kuuluu…

    Reply
  • 30.8.2017 at 18:31
    Permalink

    Jotenkin tämä ei yllättänyt. Korruptio on melko yleistä jo Suomessa.Verojen kiertoa ym. On tosiasia ettieivät rikkaat halua enää maksaa veroja ja päättäjät ovat mahdollistaneet tämän ja hienompi nimi sille on ”verosuunnittelu”, näin se kuullostaa lailliselta ja hyväksyttävältä.

    Reply
    • 30.8.2017 at 18:58
      Permalink

      Vaihda ”melko yleistä” kohdalle ”todella yleistä” niin ollaan totuudessa. Suomen surkeassa tilassa oleva lainsäädäntö ja vuosikymmenet vapaasti kasvanut hyvävelijärjestelmä mahdollistavat laajamittaisen korruption ilman minkäänlaista kiinnijäämisen riskiä.

      Reply
  • 30.8.2017 at 18:31
    Permalink

    Jäävuoren huippu. Maailman korruptoitununeimpia maita varakkaiden tasolla tutkiessa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.