Ministeri Tiilikainen: Budjetista 48 miljoonan lisävauhti ilmastotyöhön

– Energia- ja ilmastostrategian toteutus saa hyvän startin. Liikennettä uudistetaan voimallisesti kohti vähäpäästöisyyttä ja puhtaita energiaratkaisuja vauhditetaan investointituella. Myös verotuksen ohjausvaikutusta pois päästöllisestä energiasta vahvistetaan, toteaa asunto-, energia- ja ilmastoministeri Kimmo Tiilikainen hallituksen juuri päättyneiden vuoden 2018 talousarvioneuvottelujen tuloksista.

Työ- ja elinkeinoministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön sekä ympäristöministeriön pääluokkiin jakautuvalla 48 miljoonan euron uudella rahoituskokonaisuudella keskitytään etenkin liikenteen ja energiatuotannon päästöjen vähentämiseen.

Sähköisten latausasemien ja biokaasua tarjoavia tankkausasemien rakentamista vauhditetaan, taloyhtiöiden sähköautojen latauspisteitä edistetään, autokantaa uudistetaan sähköautojen hankintatuella sekä bio- ja flexfuel-autojen muutostuella. Vanhojen autojen romutuspalkkio-ohjelmaa jatketaan.

Joukkoliikennejärjestelmien digitalisointiin ja julkisen liikenteen sähköistämiseen panostetaan sekä raideliikennettä lisätään.

Ilmastoystävällinen puurakentaminen kasvaa. Hallitus haluaa vauhdittaa erityisesti puukerrostalorakentamista 2 miljoonan lisärahoituksella.

Yrityksiä, kuntia ja kansalaisia kannustetaan ilmastotyöhön viestinnän ja ohjauksen keinoin.

Energiatukeen (investointituki) varataan ensi vuodelle 55 miljoonaa euroa, mikä on 20 miljoonan euroa enemmän kuin kuluvana vuonna. Lisävaltuudella voidaan edistää erityisesti uuden energiateknologian ratkaisuja muun muassa biokaasun liikennekäyttöön, aurinkosähköön ja energiatehokkuutta parantavia ratkaisuihin liittyen.

Budjettiriihen linjauksilla toteutetaan kansallisen hallituksen marraskuussa hyväksymän energia- ja ilmastostrategian toimeenpanoa. Valtioneuvosto merkitsi istunnossaan 31.8.2017 tiedoksi eduskunnan strategiaa koskevan kirjelmän. Siinä esitettyjä kannanottoja otetaan huomioon strategian toimeenpanon jatkotyössä.

3 thoughts on “Ministeri Tiilikainen: Budjetista 48 miljoonan lisävauhti ilmastotyöhön

  • 31.8.2017 at 14:40
    Permalink

    48 miljoonaa… Se teke ~10e/asukas. Jos maksavat sen tililleni niin minä en enää jatkossa polta yhtä paljon muovia takassa kuin ennen. Toisaalta, nyt kun siirtomaksut nousevat nin sitä täytyy polttaa entistä enemmän.

    Yksiä parhaita paikkoja ovat nuo jätelavat. Sieltä kun kerää kolme isoa IKEA:n kassillista maitotölkkejä jotka on runtattu niitä täyteen, niin sillä lämmittään kummasti saunan kiuastakin. Ihmiset vähän katsoo kun niitä dyykkaa, mutta pankkitili kiittää. Eikä jätefirmojenkaan tarvitse kuljettaa sitä jätettä kaatopaikalle. Joten kaikki voittavat.

    Reply
  • 31.8.2017 at 23:23
    Permalink

    Siirto eliitin taskuun,täyttä pelleilyä. Kaikki on kusetusta alusta loppuun. Somalit jätteenpolttolaitoksille.

    Reply
  • 1.9.2017 at 05:49
    Permalink

    Suomi on jälleen eturintamassa rahoittamassa maailman pelastamista. Venäjälle annetaan runsaasti rahaa itämeren pelastamiseksi. Myös Kiina saa suomelta rahoitusta johonkin epämääriseen kohteeseen, mihin rahat menevät, se on sivuseikka. Maatalous saa runsaasti rahaa ympäristösuojelun nimissä, muuta vesistöjen suojelulla tämän kanssa ei ole mitää tekemistä. Rahoitus valuu uusien mega luokan lihantotantolaitosten laajentamiseen ja uusien perustamiseen että maailma saisi halpaa lihaa.Suomalaiset tietenkin maksavat maatalostuotteista maailman kärkihintaa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.