Trump kiitti Suomea taistelusta ISIS-barbarismia vastaan sivistyksen puolella ja antoi takuut Venäjää vastaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lupasi tukensa Suomelle Itämerellä puhuessaan Valkoisessa Talossa lehdistölle Sauli Niinistön kanssa.

Me olemme hyvin suojelevaisia Itämeren suhteen, Trump sanoi, kun toimittaja kysyi mitä Yhdysvallat on valmis tekemään, jos Itämeren tilanne eskaloituisi ja totesi, että Me hoitelemme asian, jos meidän täytyy, kun häneltä kysyttiin että onko Venäjä turvallisuusuhka.

Meillä on läheiset välit Suomeen ja me olemme aina valmiita auttamaan Suomea, Trump sanoi, kun häneltä kysyttiin tarkemmin kahdenvälisestä tuesta Venäjää vastaan, jos Suomen suhde Venäjän kanssa heikkenisi.

Toivottavasti me emme koskaan joudu siihen tilanteeseen, Trump jatkoi kehuttuaan Suomen armeijaa, joka on yksi maailman suurimmista.

Presidentti Trump myös otti osaa Turun terrori-iskuun ja kiitteli Suomeen osuutta koalitiossa barbarismia vastaan sivistyksen puolella Afghanistanissa ja Irakissa.



Trump kiitteli yhteistyötä tietoturvan alueella ja arktisen yhteistyön suhteen. Trump myös onnitteli Suomea itsenäisyyden sadan vuoden juhlasta. Trump sanoi toivoansa hyviä välejä Venäjän kanssa sekä Suomen että Yhdysvaltain osalta.

Niinistö esitti osaanottonsa Texasin luonnonmullistuksen osalta ja kehui Yhdysvaltain ja Suomen hyviä välejä. Niinistö muisti puheessaan myös 700 000 amerikansuomalaista. Niinistö myös sanoi Suomen olevan sitoutunut jäsen koalitiossa ISIS:tä vastaan.

Haluaisin myös jakaa viestin Suomen kansalle, joka on joutunut hiljattain kärsimään terrorihyökkäyksestä Turussa. Olemme rinnallanne solidaarisuudessa terroriuhkaa vastaan.

Meidän on tehtävä yhteistyötä estääksemme terroristien turvasatamat, katkaistaaksemme heidän rahoituksensa ja kukistaaksemme hyvin paha ideologia.



Herra presidentti, amerikkalaiset ovat hyvin kiitollisia teidän järkkymättömästä tuestanne yhteistyökumppanina taistelussa terrorismia vastaan. Olen kiitollinen siitä.

Mukaanlukien jäsenyytenne koalitiossa ISIS-liikkeen tuhoamiseksi. Suomi ottaa tärkeällä tavalla osaa koalitioon ja sen pyrkimyksiin Afghanistanissa, jossa sillä on joukkoja ja Irakissa, jossa se kouluttaa irakilaissotilaita.

Afghanistaniin Suomi antaa joukkoja ja rahallista tukea tukeakseen afghaanien kansallisia puolustus- ja turvallisuusjoukkoja nykypäivän etulinjassa barbarismin ja sivistyksen välillä. Siitä on kysymys, barbarismista ja sivistyksestä.

Olemme erittäin kiitollisia Suomen kansalaisille, jotka ovat tehneet uhrauksia yhteisen turvallisuutemme eteen, presidentti Trump sanoi.

Voit katsoa koko lähetyksen täältä.



One thought on “Trump kiitti Suomea taistelusta ISIS-barbarismia vastaan sivistyksen puolella ja antoi takuut Venäjää vastaan

  • 31.8.2017 at 01:11
    Permalink

    Sauli kummityttönsä makaaja taisi unohtaa mainita että ISIS joukkoja on Suomi täynnä paikallisten horoperseiden hyyssättävänä. Onhan se tietysti jonkinlaista ”osallistumista taisteluun” tämäkin…epäselvää on vain kummalla puolella mahdetaan olla?

    -Mielenkiintoista olisi myös tietää mahtaisiko Trumpilla olla sisäpiirin tietoa kuka tai ketkä mahtoi nämä maahantunkeutuneet sotilaat suomeen lähettää? Ja onko Donaldilla hyviä ideoita miten näistä päästäisiin eroon?

    -Nooh, eihän sitä kaikkea muista kysellä kun pitää pelätä venäjää…

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.