Maakuntauudistuksen valmistelu jatkuu keskeytyksettä

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko tutustuivat tänään maakuntauudistuksen tilannehuoneeseen. Kansallisen muutostuen organisaatio on tiivistänyt rivejään ja toimii tästä syksystä alkaen yhteisessä tilannehuoneessa, jossa monialaisen maakunnan eri osa-alueet ovat edustettuina.

Vierailun aikana ministerit taustoittivat maakunta- ja sote-uudistuksen etenemistä.

”Nykyhallinto on himmeli. Uudistus kokoaa alueelliset ja ylikunnalliset asiat yhteen. Reformi on välttämätön, kiireellinen ja tärkeä”, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen painotti.

”Uudistuksella on perustuslakivaliokunnan vankka tuki”, jatkoi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko.

Uuden valinnanvapauslain valmistelu on edennyt ja uusi lakiluonnos saadaan loppuvuodesta lausuntokierrokselle. Maakunta- ja sote-uudistuksen lakipaketti ja valinnanvapauslaki on tarkoitus hyväksyä eduskunnassa keväällä 2018. Tämän jälkeen maakuntien väliaikaishallinto pääsee aloittamaan toimintansa.

Valmistelu jatkuu keskeytyksettä niin kansallisesti kuin maakunnissakin. Hallitus on turvannut uudistuksen etenemisen budjettiriihessä sovituilla rahoituspäätöksillä. Uudistuksen etenemiseen osoitetaan kokonaisuudessaan yli 300 miljoonaa euroa vuonna 2018.

Ministerit Vehviläinen ja Saarikko vierailevat syksyn aikana kaikissa Suomen maakunnissa. Ministerikierroksen tarkoituksena on välittää tietoa uudistuksen aikataulusta, lainsäädännön valmistelun etenemisestä ja toimeenpanon esivalmisteluvaiheen jatkumisesta maakunnissa.

Lähde: Valtioneuvosto

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.