Poliisi panostaa vihapuheen torjuntaan muun toiminnan kustannuksella

Poliisin liikennevalvontaa sekä rikostutkintaa aiotaan vähentää merkittävästi vuonna 2018. Liikenteenvalvonnan resursseja leikataan noin 10% ja automaattista valvontaa lisätään. Luonnollisesti peltipoliisi ei kykene puhallutuksiin tai rekkaliikenteen valvontaan.

Poliisille myönnetty lisärahoitus kohdennetaan etenkin poliisipartioiden voimankäyttövälineiden, mm. ampuma-aseiden nykyaikaistamiseen. Partioiden henkilö- ja partiokohtaisia voimankäyttövälineitä, kilpiä, kypäriä ja liivejä uusitaan ja hankitaan lisää ja hälytyspartioille annetaan lisää taktista koulutusta.

Poliisin paljastavaa rikostutkintaa vähennetään huomattavasti ja esimerkiksi törkeiden huumausainerikosten selvittämisten odotetaan vähenevän jopa 10%. Huumekaupan lisääntyessä suomessa, kuulostaa päätös rajulta sillä tapauksia jää selvittämättä lukumääräisesti satakunta vähemmän kuin aiemmin.

Rikostutkinnassa kohdennetaan resursseja myös ennalta estävää toimintaan väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin sekä vihapuheen torjumiseksi. Ministeriön mukaan tämä edellyttää väistämättä päivittäisrikollisuuden tutkinnan resurssien vähentämistä. Poliisi on jo aiemmin tänä vuonna lisännyt vihapuheen torjuntaan kohdennettuja resursseja muun toiminnan kustannuksella.

Lähde: Savon sanomat, Sisäministeriö, Poliisi

 

2 thoughts on “Poliisi panostaa vihapuheen torjuntaan muun toiminnan kustannuksella

  • 6.9.2017 at 18:50
    Permalink

    Siinähän valvovat -ei se todellisuutta muuksi muuta, suomalaisten viha on täysin perusteltua eikä sitä pysty poistamaan mielivaltaisia lakeja säätämällä. Lopputulos tulee olemaan täysin päinvastainen ja riski puheiden muuttumisesta teoiksi kasvaa merkittävästi. Kenties tämä on poliittisen poliisin perimmäinen tarkoituskin? Mikä mahtaa olla seuraava toimenpide matkalla kohti yhden hyväksytyn mielipiteen totalirismia?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.