Kymmeniä pyörävarkauksia tehnyt jäi taas kiinni itse teossa

Hämeen poliisi sai keskiviikkona verekseltään kiinni lahtelaismiehen, jota epäillään jälleen uusista polkupyörävarkauksista. 37-vuotias mies on ollut aiemmin Lahden seudulla epäiltynä kymmenistä pyörien anastuksista.

Hämeen poliisin näkyvän valvonnan ryhmä oli valvomassa yleistä järjestystä Lahden Sokoksen kulmilla, kun partion huomio kiinnittyi entuudestaan tuttuun mieheen tutkimassa lukittuja polkupyöriä. Mies katkaisi sivuleikkurilla täysjousitetun maastopyörän vaijerilukon ja lähti taluttamaan pyörää kohti Trioa.

Hän pysähtyi matkalla tarkastelemaan kahden telineisiin jätetyn pyörän lukkoja. Trion edestä mies löysi mieleisen maastopyörän ja ryhtyi katkomaan sen lukkoa. Partio saavutti miehen ja käski pysähtymään, mutta mies hylkäsi pyörän ja pinkaisi juosten karkuun. Poliisi oli kuitenkin nopeampi, ja mies kuljetettiin Lahden pääpoliisiasemalle kiinniotettuna. Myös anastettu maastopyörä korjattiin parempaan talteen.

Mies on pidätetty toistuvien polkupyörävarkauksien takia. Keskiviikkoisen lisäksi häntä epäillään tiistaina tehdystä polkupyörävarkaudesta. Miehen hallusta löytyi keskiviikkona sivuleikkureiden lisäksi puukko, joten rikosnimikkeiksi kirjattiin varkauden ohella toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito sekä ja murtovälineen hallussapito.

Insera-merkkisen maastopyörän omistaja voi tiedustella kadonnutta kulkupeliään poliisilta virka-aikaan numerosta 0295 437 469.

Lähde: Poliisi

One thought on “Kymmeniä pyörävarkauksia tehnyt jäi taas kiinni itse teossa

  • 8.9.2017 at 05:31
    Permalink

    Joskus miettinyt että olisi asiaa laittaa joku kiva ullatus lukkoon joka ”laukeaa” kun vaikka vaijerin katkaisee. Sama perämoottori varkaille, houkuttelvan näköinen moottori jossa vain kuoreta ja sisällä kiva ullatus.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.