Bussikuski näpelöi tablettia ajon aikana Espoossa – Ajoi rekan perään ja sai surmansa

Espoossa Länsiväylällä Otsolahden kohdalla Helsingin suuntaan menevällä kaistalla tapahtui linja-auton ja rekka-auton välinen kolari 22.8.2017 klo 14.45. Linja-auto ajoi vaihteistovian vuoksi muuta liikennettä huomattavasti hitaammin ajavan rekka-auton perään. Kolarissa menehtyi 31-vuotias linja-auton kuljettaja. Linja-autossa ei ollut tapahtumahetkellä matkustajia.

Poliisi on saanut tutkinnan valmiiksi ja selvittänyt teknisen materiaalin perusteella onnettomuuden syyksi sen, että linja-auton kuljettaja oli ajon aikana käsitellyt tabletti-tietokonetta, eikä sen vuoksi ollut riittävästi seurannut edessä olevaa liikennettä.

Poliisi haluaakin muistuttaa matkapuhelinten ym. medialaitteiden käytön vaarallisuudesta ajon aikana. Liikenteessä erilaiset tilanteet vaihtelevat jatkuvasti ja kuljettajan tulee keskittää koko huomiokykynsä liikenteen seuraamiseen.

Liikenteessä näkee huolestuttavan paljon matkapuhelinten ja tablettien käyttöä niin ajoneuvon kuljettajilla kuin jalankulkijoillakin. Poliisi luonnollisesti puuttuu valvonnassa niiden säännösten vastaiseen käyttöön, mutta on hyvä muistaa, että rikesakon lisäksi käytöstä saattaa koitua vakavia seurauksia kolarin muodossa.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Bussikuski näpelöi tablettia ajon aikana Espoossa – Ajoi rekan perään ja sai surmansa

  • 8.9.2017 at 16:37
    Permalink

    Ajoin tänään 8-tietä turusta raisioon (100km/h) niin hieman ennen raision rajaa edellä ajoi auto jotain 80km/h ja muut ohitteli sitä. Minäkin jouduin ohittamaan, ajattelin että on joku vanha pappa tai mamma puikoissa mutta ei, keski-ikäinen mies, ohjasi kyynärpäillä autoa ja käsissä tabletti yläviistossa, sitä lueskeli. Olis pitäny varmaan tuutata mutta oli ruuhkaa niin kiirehdin kiireisimpien alta pois :/

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.