Kuinka käy onnitteluiden kun vauvoja syntyy lisää

Facebookin varmasti värikkäimmässä ryhmässä Mutsit ja faijat (sensuroimaton) on käyty keskustelua siitä, kuinka perheitä on onniteltu ensimmäisestä lapsesta ja kuinka onnittelut ovat vähentyneet ja niiden sanoma muuttunut, kun perheeseen tulee toinen tai kolmas lapsi.

Moni kirjoittajista kertoo kuulleensa saman vanhan vitsin…

  1. No se klassinen: ei sun yksin pidä tätä maapalloa täyttää.
    Äiti sanoi joskus, että nainen pysyy kotona ku on kesät paksuna ja talvet ilman kenkiä…
  2. Ja sitten kolmatta odottaessa: ”oota sit ku syntyy nii et pysty tekee sitä tätä ja tota”. Ja tietty se ettei meidän yksin tartte tätä maapalloa täyttää… No kyllä muuten pystyin… Miks ei vaan voi olla onnellinen toisen puolesta vaan aina pitää keksiä jotain negatiivista?!
  3. ”Taas?!”, ”Ootteko ottanu elämän työksi täyttää koko maailman?” ja meillä on kolme lasta…

Moni ”onnitteluista” on jo oikeastaan todella törkeitä…

  1. Entinen appi tuumas vauvauutisesta ”vittu,kattoonko pitäis hyppiä?! ” 
  2.  Anoppi sanoi kun kolmatta aloin odottaa, että kortsupaketti teille ois pitänyt ostaa joululahjaksi. Kiva silleen, ku 10kk yritettiin tuota kolmatta.
  3. meillä suunnitelussa 3 . ja heti tuli kommenttejä ”ei vittu ootekste tosissaan” . ”mua ei sitten kyllä teillä kyllässä näy” jne

Ehkä yksi huvattamimmista kommenteista, joka on taatusti hävettänyt kommentoijaa…

  1. Paras ehkä oli täysin tuntematon setä joka tuli vastaan kun ystäväni kanssa olimme menossa keskustaan asioille. Ystävällä 3 lasta ja mulla 4. Setä tokas ontää hirveetä kun lesboparit voivat adoptoida lapsia. Onko noi kaikki teijän? Johon totedin et joo on ne meijän ja näistä 4 on mun ja 3 hänen ja kyllä lapsilla on myös isät. Ja setä kysyi et onko kaikilla eri isät niin kerroin et eiku 3/1 ja 4/1 ja setä sanoi et siinä on taas miehet alistettu hulluille ämmille.

Kovin sukulaiset odottavat aina poikia lapsiksi, miksi?…

  1. Minulla oli jo kaksi tytärtä ja kolmatta odottaessa kuulin montaa kertaa lauseen ”no nyt sieltä vihdoin tulee se poika”  itse tiesin odottavani kolmatta tyttöä ja naureskelin lähinnä ittekseni, et sittenhän näätte
  2. Mein perhees on tyttöi 5. Siskol 3 ja miul 2. Itteeni tilanne huvittaa, eikä toistenkaa höhötykset häiritse  tytöillä saa poikia, jos omaa ei saa 
  3.  ”Ei sit tarvii enää yrittää”, kun kahden tytön jälkeen syntyi poika.
  4. Se kun kävi ilmi, että meillä on tyttövauva. Niin monet kommentoi, että ”tosi rakastajat tekee tyttöjä”.
    Ketään ei sitä pahalla tarkoita, mutta itellä tulee sellanen olo, että ”ai tyttö, otan osaa. No ei se mitään, oot sä silti tosimies”.

Ja äidit ja mummot…

  1. Äiti totes kolmannen kohdalla että ”herranen aika, miten te meinaatte pärjätä!”
    Ei se sitä pahalla tarkottanut, sammakkosuu kun on. Mutta jäihän siitä hetkeks semmoinen ”öö, eikös me hyvin vedetty tähänkin asti?”- fiilis
  2. Mummo mäkätti jo ekadta ja tokasta se alkoi painostaa sterilisaatioon vaikka Olin vasta 21. Et sillein. Uskalla Tässä enää kolmatta hankkia tai sit se saa kutsut vasta sen rippijuhliin jossa esittelen ne 

3 thoughts on “Kuinka käy onnitteluiden kun vauvoja syntyy lisää

  • 10.9.2017 at 21:04
    Permalink

    Kaikille odottaville äideille ja lasta hankkiville sanon sen verran, että vaikka se vaikeaa onkin niin älkää pahastuko näiden omahyväisten ja pahansuopien ihmisten mölinöistä. He eivät ymmärrä minkälaista onnea rakkaus lapsia kohtaan tuottaa.

    Itse olin kerran työkaverilla talkoissa ja päivän päätteeksi päätettiin lähteä uimarannalle. Mukana olin minä ja omat lapseni sekä työkaverin vaimo ja heidän lapsensa. Ihmiset katsoivat seitsenlapsista katrasta ja meitä. Ja minä mietin että olisipa näin paljon lapsia. Kyllä lasten kanssa aina taloudelliseti pärjää. Joskus vähän väsytää, mutta kun saa nauraa niiden erilaiselle käsitykselle maailmasta ja välillä todella poikkeavalle ajatuksenjuoksulle (jossa on vissi järki) niin se antaa energiaa.

    Harmi ettei meille enää tule. Mutta onnea kaikille teille jotka vielä saatte lapsia. Vilpittömästi.

    Reply
  • 10.9.2017 at 21:24
    Permalink

    Törkeää. Mielestäni se on aina ilon aihe kun toivottu lapsi syntyy. Millainen ihminen voi olla sellainen mummo, joka menee pitkin seiniä inhosta kun kyseessä on parin ensimmäinen lapsenlapsi. Silloin voi kyseenalaistaa tälläisten isovanhempien arvomaailma ja oman vanhemmuutensa aikainen ihmisyyden taso. Perkelettäkö on pitänyt niitä omiakaan lapsia hankkia?
    Todennäköisesti siksi, ettei silloin ole voinut pyöriä kullikarusellissa kuin Linnanmäellä ilman, että se herättää minkäänlaista paheksuntaa.
    Se mitä ”ihmiset” sanovat asiasta kuin asiasta. Siitä ei pidä nakata paskaakaan. Se ei heille kuulu ja he vain osoittavat oman tyhmyytensä ja tasonsa ihmisinä. Antaa dorkien olla dorkia ts. ”Karavaani kulkee ja koirat haukkuvat.”

    Etenkin nyt kun suomalaisia pyritään rikastuttamaan apinoilla on sen tärkeämpää lisätä omaa syntyvyyttä, sillä suomalainen työ on paras laatuista ja ns. ”lähituotantoa”, jonka tuotantoketju voidaan määrittää ”tilakohtaisesti”.

    Reply
  • 10.9.2017 at 22:01
    Permalink

    Voisi toimittaja tietysti mainita alkuperäisen lähteenkin mistä koko keskustelu ryhmässä lähti. Se olisi vähintäänkin kohtuullista.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.