Viinaa, huumeita, kaahareita ja nyrkkiä – Joensuun poliisilla kiireinen viikonloppu

62-vuotiaan ilomantsilaisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen henkilöautolla lauantaina 09.09. klo 12.20 Ilomantsissa Kalevalantiellä. Mies oli ajanut stop -liikennemerkin takaa pysähtymättä, jolloin moottoripyöräilijä oli joutunut jarruttamaan ja samalla kaatunut ajoradalle. Auto oli pysähtynyt, mutta sitten jatkanut matkaa kääntyen S-marketin pihaan ajaen yksisuuntaista väärään suuntaan. Jalankulkijat joutuivat väistämään autoa. Tämän jälkeen auto oli hävinnyt kylän suuntaan. Myöhemmin poliisipartio tavoitti epäillyn auton kuljettajan. Puhalluskokeen tulos 2,47 promillea.

58-vuotiaan tohmajärveläisen miehen ja 21-vuotiaan kiteeläisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden Kiteellä Tohmajärventiellä lauantaina 09.09. klo 19.45. Miehet olivat kuljettaneet henkilöautoja peräkkäin Kiteen suunnasta kovaa vauhtia poliisipartiota vastaan 100 km/h nopeusrajoitusalueella. Miesten käyttämäksi nopeudeksi kirjattiin 151 km/h ja heidät määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

22-vuotiaan joensuulaisen miehen epäillään pahoinpidelleen kahta sivullista nyrkillä kasvoihin lyömällä Joensuun keskustassa sunnuntaina 10.09. klo 01.26. Mies oli lyönyt 21-vuotiasta miestä kasvoihin ja 52-vuotiasta naista kasvoihin ilman mitään syytä. Lyönnin kohteena ollut mies piti lyöjää aloillaan poliisipartion paikalla saapumiseen saakka. Poliisien puhuttaessa miestä tämä lähti juoksemaan karkuun. Poliisipartio juoksi miehen perässä, mutta mies juoksi täydellä vauhdilla Pielisjokeen ja alkoi uimaan eteenpäin. Veden kylmyyden ja virtauksen vuoksi miehellä oli vaikeuksia päästä edessä olleelle puomille. Pelastuslaitos hälytettiin paikalle ja pintapelastajat saivat houkuteltua miehen lautan kyytiin ja mies toimitettiin ambulanssiin kyytiin tarkastukseen.

28-vuotias joensuulainen mies häiriköi taksissa Kontiolahden Lehmossa Kajaanintiellä sunnuntaina 10.09. klo 02.40. Mies oli pyytänyt pysähtymään kesken matkan ja auton ulkopuolella lyönyt takaluukkuun oluttölkillä. Takaluukkuun tuli vaurioita ja poliisipartio haki päihtyneen miehen talteen Joensuun poliisiasemalle.

29-vuotias joensuulaisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta henkilöautolla Joensuun Reijolassa sunnuntaina 10.09. klo 03.00. Puhalluskokeen tulos 0 promillea, mutta hän oli unelias ja tokkurainen. Hänen hallustaan löytyi vähäinen määrä amfetamiinia ja kannabista. Miehen ajo-oikeus on vanhentunut ja hänen on tavattu liikenteestä aiemmin 11 kertaa ilman ajo-oikeutta vuoden aikana.

Henkilöauto oli poltettu Kontiolahden Peipontiellä sunnuntaina 10.09. klo 00.40. Auto oli ns. romuauto, eikä se ollut enää liikennekäytössä. Auto tuhoutui palossa lähes täysin. Hetkeä aiemmin paikalla oli nähty liikkuvan mopoja. Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä vahingonteko.

Mahdollisia havaintoja autopaloon liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseenvihjeet.ita-suomi.fi, vihjepuhelimeen p.0295415232 tai poliisipäivystykseen p.0295415320 ma-pe klo 08-16.15.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.