Donald Trump hurjana 9/11 muistopuheessaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piti tänään 9/11-iskujen muistopuheensa Pentagonissa, yhdessä kuuluisien terrori-iskujen kohteista. Puheessaan Trump muun muassa kuvaili omia ja maanmiestensä tuntemuksia iskun jäljiltä.

Sentimentaalisen retoriikan lisäksi presidentti muistutti mahdollisesti vihamielisiä tahoja Yhdysvaltojen mahdista.

-Yhdysvaltoja ei voi pelotella. Sitä yrittävien kohtalona on päätyä pitkälle listalle Yhdysvaltojen tuhotuista vihollisista.

Trumpin muistetaan useaan otteeseen kiittäneen New Yorkin poliisia ja palomiehiä rohkeudesta ja sitkeydestä iskun aikana ja jälkeen mutta hän on myöskin arvostellut silloista presidenttiä George W. Bushia tämän epäonnistuttua Yhdysvaltojen turvaamisessa.

Syyskuun yhdennentoista päivän iskuissa kuoli lähes 3000 ihmistä ja se muistetaan yhtenä kulminaatiopisteistä Yhdysvaltain lähi-idän operaatioiden osalta. Trumpin mukaan kyseessä oli pahempi hyökkäys maata kohtaan kuin Japanin hyökkäys Pearl Harboriin toisessa maailmansodassa.

Lähde: AP

One thought on “Donald Trump hurjana 9/11 muistopuheessaan

  • 11.9.2017 at 21:36
    Permalink

    Yhdysvaltojen ”vihollinen” -> kaikki jotka eivät kumarra `murican ja sen liittolaisen Israelin pillin mukaan.

    Usa 0/5. Vittuun Usa ja vittuun NATO.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.