Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupoissa 60 % ilta-ale tästä päivästä lähtien

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ruokakaupoissa saa alennuslaputetuista elintarvikkeista tästä päivästä alkaen viimeisenä aukiolotuntina 60 prosentin alennuksen.

Alennuslaputuksella tarkoitetaan viimeistä myyntipäivää lähestyviin tuotteisiin laitettavaa alennustarraa. Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan Eepeen myymälöissä alelappujen alennusprosentti on 30 tai 50 prosenttia. Ilta-alen aikana kaikista alelaputetuista elintarvikkeista saa alennusta 60 prosenttia.

– Ilta-alella kannustamme asiakkaitamme ostamaan alennettuja elintarvikkeita ja pienentämään hävikkiä. Laajentuneet aukioloajat sekä tehostunut tilaustoiminta pienensivät hävikkiämme jo viime vuonna ja nyt ilta-alen myötä toivomme poisheittohävikin edelleen vähenevän, kertoo kaupallinen johtaja Jari Palo Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupasta.

Ilta-alen saa Prismasta, S-marketeista, Saleista ja ABC-marketeista joka päivä myymälän viimeisen aukiolotunnin aikana. Myymälöissä tiedotetaan alennuksen alkamisesta esimerkiksi kuulutuksilla ja julisteilla.

Eepeen ruokahävikki oli vuonna 2016 reilu prosentti myynnistä. Luku sisältää myös hyväntekeväisyyteen lahjoitetut tuotteet.

– Pyrimme lahjoittamaan hävikin ensisijaisesti hyväntekeväisyyteen kumppaneidemme avulla. Jos se ei ole mahdollista, menee hävikki hyötykäyttöön energiantuotantoon, Palo selvittää.

Hävikistä noin 45 prosenttia on kasviksia, 20 prosenttia leipää ja 15 prosenttia maitotaloustuotteita. Loput 20 prosenttia jakautuvat melko tasaisesti eri tuoteryhmien kesken.

Lähteet: Ilkka, Facebook

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.