EU:n sisäministerit keskustelevat terrorismin torjunnasta

EU:n sisäministerit kokoontuvat oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon Brysselissä 14.9. Ministerit keskustelevat terrorismin torjunnasta ja käyvät läpi tilannekatsauksen viimeaikaisten tapahtumien jälkeen. Suomea kokouksessa edustaa sisäministeri Paula Risikko, joka pitää puheenvuoron Suomen tilanteesta.

– Suomessa on tehty pitkäjänteisesti työtä terrorismin ja väkivaltaisen ekstremismin torjunnan eteen jo ennen Turun traagisia tapahtumia. Suojelupoliisi arvioi viime kesänä Suomessa terrorismin uhkatason olevan tasolla kaksi eli kohonnut. Turun tapahtumien johdosta ei ole arvioitu olevan tarvetta nostaa uhkatasoa eikä uusia viitteitä iskuista Suomessa ole havaittu, Risikko kertoo.

Elokuun budjettiriihessä hallitus päätti lisätä ensi vuodelle 12 miljoonaa euroa lisärahaa terrorismiin varautumiseen ja terrorismin ennaltaehkäisyyn sisäministeriön hallinnonalalla. Yhteensä vuodelle 2018 poliisille on osoitettu 44 miljoonaa euroa ja suojelupoliisille 6 miljoonaa euroa lisämäärärahaa. Lisäksi Rajavartiolaitokselle osoitettiin jo kehysriihessä 7,9 miljoonaa euroa sisäisen turvallisuuden parantamiseen.

Kokouksessa EU:n puheenjohtajamaa Viro esittelee vireillä olevat toimenpiteet ja keskeiset prioriteetit väkivaltaisen radikalisoitumisen ja terrorismin torjumiseksi. Radikalisoitumisen torjunta on yksi näitä toimenpiteistä. Varhaiset radikalisoitumisen merkit tulee tunnistaa ja niiden perusteella on toimittava nopeasti.

– Suomi osallistuu aktiivisesti komission perustamaan radikalisoitumisen torjuntaa kehittävän työryhmän työhön. Meillä on paljon kokemusta tästä ja tulemme nostamaan esille muun muassa vihapuheen torjunnan ja polarisaation välttämisen. Osallistumme aktiivisesti myös muuhun terrorismin vastaiseen työhön, toteaa Risikko.

Tiedonvaihdon kehittäminen ja ihmisten henkilöllisyyden varmistaminen ovat keskeisiä prioriteetteja, joilla vastataan terrorismin ja vakavan rikollisuuden haasteisiin. EU:n tietojärjestelmien yhteentoimivuus on ratkaisevaa turvallisuuden parantamiseksi. Järjestelmiä tulee kehittää ennakkoluulottomasti, ottaen samalla huomioon kansalaisten perusoikeudet ja tietosuoja-asiat.

Lähde: Valtioneuvosto

5 thoughts on “EU:n sisäministerit keskustelevat terrorismin torjunnasta

  • 13.9.2017 at 17:34
    Permalink

    Koodisana ”vihapuhe”. Toivon todella että suomalaiset herää tähän päättäjien kusetukseen -nämä samat tyypit jotka tuovat terroristit maahan väittävät samalla torjuvansa terrorismia?!? -kuka vielä jaksaa uskoa näitä tarinoita? JOS terrorismia oikeasti yritettäisiin estää niin RAJAVALVONTA olisi ensimmäinen toimenpide. Muu on pelkkää pelleilyä.

    Reply
  • 13.9.2017 at 21:27
    Permalink

    Turhaa parran pärinää. ”Älkää katsoko heidän suutaan. Katsokaa heidän käsiään.” by Iso Kirja.

    Reply
    • 13.9.2017 at 21:37
      Permalink

      Voin vain kuvitella miten nämä nilkit porukalla nauraa kun KAIKKI tarinat uppoaa 90% suomalaisista ilman minkäänlaista kritiikkiä. -myötähäpeää-

      Reply
  • 14.9.2017 at 06:28
    Permalink

    Joka nämä ovat EU:n ja merkkelin talutusnuorassa tiukasti tai ovat yksinkertaisesti niin idiootteja norsunluutornissaan etteivät tiedä mitä alhaalla todella tapahtuu. Onglemaa pukkaa Euroopan rajojen yli kiihtyvällä vauhdilla ja nämä keskustelvat lillukanvarsista. Vähän kuin joku hölmö yrittäisi samuttaa tulipaloa bensalla.

    Reply
  • 14.9.2017 at 06:33
    Permalink

    Mossad tekee terroria ja poliitikot vievät kansalaisoikeudet ja pääsevät natsijahtiin, kunhan se on luettu terrorismiksi ja natsijärjestöt terroristijärjestöiksi. Ja persulehdet vain möykkäävät musuista ja poliitikkojen tyhmyydestä….

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.