EU:lta huomattava lisäraha Suomelle kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta

Suomi saa EU:lta 8,72 miljoonaa euroa lisämäärärahaa kiintiöpakolaisten uudelleensijoittamisesta. Euroopan komissio on päättänyt suunnata merkittävästi lisää rahaa uudelleensijoittamiseen.

Lisämääräraha sisällytetään Euroopan unionin turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) kansalliseen ohjelmaan vuosille 2014–2020. Aiemmin Suomelle on AMIF-rahastosta osoitettu uudelleensijoittamisesta vuosille 2014-17 yhteensä jo noin 30 miljoonaa euroa.

Ohjelmaan nyt sisällytettävä lisämääräraha perustuu ajanjaksolla 9.12.2017–31.12.2018 Suomeen uudelleensijoitettavien kiintiöpakolaisten lukumäärään, jonka arvioidaan olevan yhteensä 920 henkilöä. Arviossa oletuksena on, että vuoden 2018 pakolaiskiintiö on 750 henkilöä. Lisäksi arvioon on laskettu mukaan 170 aiempien vuosien kiintiöissä valittua, maahan vielä saapumatta olevaa henkilöä.

Euroopan komissio maksaa uudelleensijoittamisohjelman määrärahaa perustuen vastaanotettujen uudelleensijoitettujen kiintiöpakolaisten lukumäärään. Rahaston kansallisen ohjelman kautta maksettava korvaus on 6 000 euroa tai EU:n uudelleensijoittamisohjelman painopisteiden mukaisten ryhmien osalta 10 000 euroa per henkilö.

AMIF-rahaston kansallisen ohjelman kautta rahoitetaan toimia, joilla kehitetään turvapaikkapolitiikkaa, uudelleensijoittamista, laillista maahanmuuttoa, kolmansien maiden kansalaisten kotoutumista ja paluuta.

Lähde: Valtioneuvosto

4 thoughts on “EU:lta huomattava lisäraha Suomelle kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta

  • 14.9.2017 at 18:35
    Permalink

    Hyyssäreille lisärahaa hyyssäämiseen. Suomen valtion omaa rahaa joka on kierrätetty EU:n kautta takaisin suomeen. Hieno systeemi hämätä että oltaisiin mukamas saamapuolella EU:sta -todellisuus on täysin päinvastainen, Suomi on ikuinen nettoMAKSAJA ja nämä tänne ”saadut” pennoset on meidän omia rahoja!

    -Missä EU siellä kusetus!

    Reply
  • 14.9.2017 at 21:13
    Permalink

    SUOMI MAKSAA MILJARDIN EU:LLE JÄSENMAKSUA VUODESSA!

    Suomi saa EU:lta 8,72 miljoonaa euroa lisämäärärahaa kiintiöpakolaisten uudelleensijoittamisesta.

    Nuo rahat ovat siis Suomen omia rahoja joita EU nimittää lisämäärärahaksi.

    EU panee Suomineitoa kuin räsynukkea edestä ja takaa.

    Reply
  • 14.9.2017 at 22:05
    Permalink

    Toi on pikkuraha sen rinnalla paljonko loiset ovat jo meille maksaneet. Jos ne on maksaneet viime vuonna noin 250 miljoonaa niin eihän tuo korvaa edes 4%:ia.

    Mutta, suomen kansa on tyhmää ja ottaa rahat sekä loiset tänne. Loiset ostavat rahoilla ulkomaalaisia tuotteita ja paleluita, jolloin rahan karkaa maasta pois. Ja sitten maamme on köyhä sekä loisia täynnä. Shakki ja matti.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.