Ville Niinistö: Suomalaiset ansaitsisivat hallituksen, joka ei tekisi köyhyyttä lisääviä päätöksiä

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö ottaa omalla Facebook-sivullaan kantaa pääministeri Juha Sipilän eiliseen esiintymiseen A-studiossa. Niinistö kirjoittaa seuraavasti:

”Hallitus on omilla päätöksillään leikannut köyhimmiltä – se on lisännyt köyhyyttä ja kasvattanut tuloeroja. Mitä sanoo pääministeri Sipilä? Hän sentään myönsi eilen A-studiossa, että näin he ovat päättäneet. Samaan hengenvetoon hän piti kehitystä ”valitettavana” ja puolusteli, että on tehty ”kipeitä päätöksiä”.

Miten niin kehitys on ”valitettavaa”, olisitte sitten päättäneet toisin! Ei se mikään automatiikka ole, että juuri köyhiltä ja perusturvasta leikataan. Suomalaiset ansaitsisivat hallituksen, joka ei tekisi huonoja ja köyhyyttä lisääviä päätöksiä. Niitä ”kipeitä päätöksiä” ei kannata tehdä, jos ei ole pakko. Nyt ei ollut. Hallitus leikkasi pienituloisilta ja on antanut vastaavasti keski- ja suurituloisille veronkevennysten muodossa. Se ei ole oikein. Erityisesti lisääntyvä köyhyyden periytyvyys ja lapsiköyhyys on ongelma, joka murentaa koko yhteiskuntamme tasa-arvon perustaa. Jokaiselle lapselle pitäisi tässä maassa taata mahdollisuus valoisaan tulevaisuuteen, hyvään koulutukseen ja turvattuun lapsuuteen.

Ensi vuoden budjetissa hallitus jatkaa kovaa linjaansa: perusturva on jäädytetty ja köyhimpien tulotaso laskee. Myös asumistuen enimmäismäärä on jäädytetty. Samaan aikaan pääministeri kehtaa sanoa valtakunnan tv:ssa, että suuntaa muutetaan kun talous helpottaa. Miten niin? Tehän jatkatte pienituloisilta leikkaamista koko ajan. Samaan aikaan nimititte eriarvoisuuteen lääkkeitä pohtivan työryhmän, mutta se ei saa käyttää tehtäväänsä rahaa. Tämä, jos jokin, on kaksinaamaista.

Suuntaa on muutettava – nyt. Köyhyyden ja leipäjonojen kasvattaminen on poliittisten päätösten seurausta, ja niillä suunta voidaan myös kääntää.”

Lähde: Facebook

5 thoughts on “Ville Niinistö: Suomalaiset ansaitsisivat hallituksen, joka ei tekisi köyhyyttä lisääviä päätöksiä

  • 14.9.2017 at 19:59
    Permalink

    Suomalaiset ansaitsisivat hallituksen joka ei tahdo hävittää Suomalaisia.

    Reply
  • 14.9.2017 at 21:43
    Permalink

    Suomalaiset ansaitsevat hallituksen joka ei tue kansanvaihtoa.

    Reply
  • 14.9.2017 at 22:04
    Permalink

    …mutta kerta toisensa jälkeen me saamme hallituksen jollaisen ansaitsemme.

    Ihmiset hurraavat turuilla ja toreilla aina oman puoleensa voitolla. Ja joka kerta nämä omat puolueet sylkevät äänestäjiensä silmille. Eivätkä ihmiset koskaan opi. Valittavat omaakurjuuttaan vaikka kaikki on ihan itse aiheutettua.

    Me siis olemme saaneet hallitukset jollaiset olemme ansainneet.

    Reply
  • 15.9.2017 at 05:39
    Permalink

    Ville myös haluaa Suomeen lisää kehitysmaalisia rajattomasti Suomalaisten veronmaksajien elätettäviksi. Ville haluaa myös että kaikille maahan rajan yli vapaasti lampsivat, joiden ensimmäinen sana on asyl, saman sosiaaliturvan kuin kanataväestöllä. Ville haluua myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ja jotka eivät suostu poistumaan maasta, (lähes kaikki) väliaikaisen oleskeluluvan ja saman sosiaaliturvan kuin kantaväestö. Ville oikeasti vitut välittää Suomalaisista pitkäaikaistyöttömistä ja köyhistä, koska vihreät ovat puolue jotka haluaisivat elättää Suomalaisten verorahoilla muun maailman köyhät ja turvaikkasurffarit, jotka kulkevat pitkin poikin Eurooppaa paremman sosiaaliturvan perässä. Tällainen Ville oikeasti on, suomen poliittisen historian suurin populisti ja valehtelija jolle kalpenee kaikki poliitikot. Ja tähän perustuu vihreiden suosio, kerrotaan satuja ja tarinoita jotka hölmöt pääkaupunkiseudun idiootit nielevät karvoineen kaikkineneen ja tietenkin koska Helsinki on oikeasti mamulandia.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.