Ville Tavio: Jos Irak ei ota vastaan palautettavia, Suomen on asetettava irakilaisille maahantulokielto

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio kritisoi laittomasti maassa olevien paluurahan korotusta. Tavio ihmettelee sitä, miten Suomen hallitus, joka leikkaa suomalaisilta ja ottaa lisää velkaa, korottaa maassa laittomasti olevien paluurahaa.

Tavion mukaan hallituksen tulisi ennemmin panostaa palautusten tehostamiseen.

Kansainvälisen oikeuden mukaan jokainen valtio on vastuussa omista kansalaisistaan, eikä voi evätä heiltä maahanpääsyä. Tavio katsoo, että Irak rikkoo kansainvälistä oikeutta estäessään omien kansalaistensa palautuksia.

Irak ei ota vastaan Suomesta muita kuin vapaaehtoisesti palaavia, mikä on johtanut siihen, että lukuisia irakilaisia oleskelee Suomessa laittomasti. Tavion mukaan tilanne on kestämätön.

– Laittomasti Suomessa olevien irakilaisten palautukset eivät voi perustua yksistään vapaaehtoisuuteen ja heille maksettavan paluurahan houkuttelevuuteen. Irak on pakotettava tavalla tai toisella ottamaan vastaan omat kansalaisensa. Suomi ei ole kansainvälisoikeudellisessa vastuussa Irakin kansalaisista. Koska Irak jatkaa palautusten estämistä, tulee Suomen ryhtyä vastatoimiin esimerkiksi asettamalla irakilaiset ehdottomaan maahantulokieltoon, vaatii Tavio.

Lähde: Suomen uutiset

 

2 thoughts on “Ville Tavio: Jos Irak ei ota vastaan palautettavia, Suomen on asetettava irakilaisille maahantulokielto

 • 14.9.2017 at 16:06
  Permalink

  KYLLÄ! Maahantulokielto ja rahahanat kiinni. Miksi helvetissä rikasta öljymaata pitäisi ylipäätään tukea tai auttaa millääntapaa? Mitä tavallinen suomalainen hyötyy?

  Reply
 • 14.9.2017 at 22:08
  Permalink

  Ikävä kyllä pelkkää populismia. Sanoja ilan konkreettisia tekoja. Tälläkin otsikon lauseella kalastellaan äänestäjien ääniä.

  Ennen seuravia vaaleja, katsokaa kuka politikoista on oikesti saanut jotain aikaiseksi, ja äänestäkää heitä. Nämä sanasepot ja naisten naurattajat, ne voi jättää oman onnensa nojaan.

  Reply

Vastaa