Arviossa Myytinräjäyttäjät – TV-syksyn turhin uutuus?

Jim-kanavalla alkoi eilen illalla uusi sarja nimeltään Myytinräjäyttäjät. Jo nimestä voi päätellä, että esikuva on legendaarinen amerikkalaissarja Myytinmurtajat. Kuten arvata saattaa, Suomessa käytössä olevilla resursseilla tehtynä lopputulos on vain kalpea aavistus esikuvastaan. Kuvittele Myytinmurtajat piskuisella budjetilla ja kymmenen kertaa huonommin tehtynä, niin sinulla on Myytinräjäyttäjät.

Virallisesti ohjelmaa mainostetaan sanoilla ”Myytinräjäyttäjät on Jimin anarkistinen sarjauutuus, jossa tiede on vain tekosyy räjäytyksille.”  Oikeassa ovat. Myytinmurtajista poiketen tiedettä ei tässä sarjauutuudessa ole nimeksikään. Tuntuu siltä, että mikä tahansa on tekosyy räjäytyksille. Ohjelmassa räjäytetään kaikki, mikä liikkuu tai on epäilyttävästi paikoillaan.

Ilmeisesti jokaisessa jaksossa tulee vierailemaan joku julkkiksen statuksen omaava henkilö. Ensimmäisessä jaksossa julkkisvieraana oli Isac Elliot, joka toi ohjelmaan ruohonleikkurin, joka kaikkien yllätykseksi – räjäytettiin.

Tuollainen kaiken mahdollisen räjäyttely voisi toimia ehkä yhden jakson verran, mutta siinä on jo ihan tarpeeksi. Kun räjäyttely laajennetaan usean jakson sarjaksi, muuttuu se hyvin puuduttavaksi itsensä toistamiseksi.

Sarjan juontajana toimii kielinaisenakin tutuksi tullut takavuosien YouTube-sensaatio Sara Forsberg. Mukana menossa pyörii pari heppua, jotka kaiketi ovat jonkin sortin räjähde-experttejä.

Ohjelmassa ärsyttävintä oli se, että vaikka mukana olevilla miehillä kehutaan olevan pitkä kokemus esimerkiksi pyrotekniikan alalta, käyttäytyvät he jokaisen räjähdyksen jälkeen kuin pikkulapset. Varsinkin toinen miehistä saa jokaisen pamauksen jälkeen hysteerisen naurukohtauksen, pomppii tasajalkaa tai juoksee ympyrää noin minuutin verran samalla jatkuvaa huutonaurua kikattaen.

Luulisi, että vuosikausien kokemuksella räjähdyksiin osaisi jo suhtautua hieman maltillisemmin. Mukana naureskelemassa on myös toinen mies, ja kyllä siinä Sara Forsbergiltakin aina pakolliset hörähdykset pääsevät.

Tuo raivostuttavan maaninen nauru on sisällytetty myös ohjelman mainoskatkon tunnareihin, joten siitä saa yliannostuksen hyvin nopeasti. Muistuu mieleen takavuosien floppiohjelma, jopa parikin kautta eetterissä pyörinyt tekohauska Vino-Show, joka oli Nelonen-konsernin vastine Putoukselle. Vino-Shown juontaja muisti aina jokaisen mukahauskan kohtauksen päätteeksi nauraa röhöttää tekonauruaan.

Ilmeisesti Nelonen-konsernissa kuvitellaan, että ohjelmasta tulee hauska sillä, että sen tekijät nauravat. Eikö pääasia ole, että yleisöllä on hauskaa, eikä tekijöillä? Jotenkin tuollainen valmiiksi naurettu formaatti kuuluu enemmän amerikkalaisiin tilannekomedioihin ja 80-luvun Spede Show’hun kuin nykyaikaiseen viihteeseen. Väkisin tulee mieleen myös Duudsonit, joiden jokaista ohjelmaa mainostetaan Jarpin tai Jukan naurulla höystettynä.

Sara Forsberg on pitkä ja näyttävä nainen, ja luontevan ilmeikäs esiintyjä. Valitettavasti hänenkään taidot ja karisma eivät riitä pelastamaan sisältököyhää ja yksitoikkoista ohjelmaa. Ainakin minulla ohjelman seuraaminen jää yhteen jaksoon.

Te, jotka missasitte sarjan aloitusjakson, ette menettäneet mitään. Nykyään TV-tarjonta on Suomessa niin laajaa, että löydätte varmasti parempaakin katseltavaa.

Ohjelma saattaa toimia yläkouluikäisten poikien keskuudessa, mutta aikuisille suosittelen jotain muuta.

 

5 thoughts on “Arviossa Myytinräjäyttäjät – TV-syksyn turhin uutuus?

  • 15.9.2017 at 19:00
    Permalink

    Sara Forsberg, joka hänestä tykkää. Siinä kaikki. No, joo. Jostainhan se on aloitettava Saara Forsberg ja ”Laskut on maksettava eikös juu”.
    Yleensäkin ns. TV-viihde on aikuisten ihmisten palautumista murrosikään hulluttelemaan. Ehkä sitä voisi harrastaa yksityisesti kaveriporukalla, sillä nuoruutensa tai lapsuutensa muistelu ei ole kiellettyä monesti niin ikävässä aikuisen maailmassa, jossa täytyy kantaa vastuuta vailla sitä huolen häivää joka oli joka päiväistä 15 -kesäisenä.
    Mitä tulee näihin ”matkinta” -formaatteihin suurella rahalla tehtyihin yhdysvaltalaisiin esikuviinsa. Useinmiten ne epäonnistuvat surkeasti vain siksi, että niitä suoraan verrataan esikuviinsa. Suomen kielelläkään ei ole sinänsä mitään merkitystä, koska tänäpäivänä varmasti lähes kaikki seuraavat katsojat osaavat englantia vähintäinkin ymmärrys tasolla, eikä noiden ohjelmien kielitaitovaatimukset ole mitään muuta kuin joka päiväistä käyttö englannin hallitsemista.
    On eri asia, jos kyseessä on ”Putouksen” kaltainen ”itse keksitty” ohjelma -formaatti, joka kaiketi levisi ainakin jossain määrin muuallekin maailmalle.
    Nykyään halutaan tuottaa kaikki mahdollisimman halvalla ja 1990-luvulla tullut ns. Tosi-TV -tyyliset sarjat tappoivat ”oikean” TV sisällön myös siksi, että YLE joutui talousvaikeuksiin ja MTV3 kaupallisena TV-asemana ei koskaan ole ollut kummoinenkaan sisällön tuottaja. Kun aita laitettiin matalalle sisällön suhteen, se myös jäi sinne, koska työmoraali ja laatutakuu siitä mitä kansalle tarjotaan rappioitui välinpitämättömäksi toiminnaksi ja häpeilemättä ei enää yksinkertaisesti välitetä siitä, saavatko veronmaksajat vastinetta rahoilleen vaiko ei.

    Reply
  • 15.9.2017 at 19:58
    Permalink

    Joo-o. Kun mainoksesta hoksasin että siinähä on entisestään pullistunut ”Bocahontas” niin se mainoksen tekonauru soi korvissa. Niin naurettava oli tämä ohjelma.

    Reply
  • 16.9.2017 at 08:45
    Permalink

    Tällaista moskaahan MTV:n kanavat ovat täynnä. Ruotsalaisen Bonnierrin ohjauksessa kanava on mennyt alas kuin lehmän häntä. Kriittisyys on täysin kadonnut ja Ylä-Anttilan johdossa tuosta on tullut surullinen oksettava sensuurin linnake ja mm. kommetoinnit poistuivat MTV uutisten puolelta. Eipä ole tarvinnut sivuilla käydä edes formuloiden takia.

    Reply
  • 16.11.2017 at 19:47
    Permalink

    Tämähän on lähes suora kopio myytinmurtajista, melkein nimeä myöten. Ohjelmassa olleista ”räjäytyksistä” osa oli kopiotu suoraan myytinmurtajista: pontikkapannun ja puun räjäytys ainakin. Taitaa myös olla melkoisen lapsellisia ja typeriä nuo ohjelman ”räjäytys”-expertit, jos nyt ovat mitään experttejä todellisuudessa ollenkaan. Eikö olisi ollut helpompaa palkata pari koululaista ja joku missi juontamaan tuollaista joutavaa TV-showta.

    Täyttä kuraa on kyllä myös nuo kaikki putoukset, posset yms..”viihde”(roska)ohjelmat.

    Tais mennä tämän Sara Forsbergin amerikan valloituskin näköjään vähän metsään, kun pitänyt alkaa tälläistä TV-roskaa juontamaan.

    Tosin pilalle meni oikeat myytimurtajatkin sen jälkeen, kun Tory Belleci, Kari Byron sekä Grant Imahara potkittiin pois 12-tuotantokauden jälkeen. Roskaksi muuttui myös uusi Top Gear (nykyään Flop Gear), kun ei ole enää Jeremy Clarkson, Richard Hammond, sekä James May mukana, vaan joku todella typerä frendit sarjan Matt LeBlanc vai mikä lie.

    Pilalla taitaa olla myös uusi Wheeler Dealer kun Ed China lähti sarjasta.

    Ei voi kuin ihmetellä miksi pitää TV-ohjelmat pilata nykyään tällä tavalla, tai sitten matkitaan formaatteja muualta maailmasta.

    Reply
  • 31.5.2019 at 10:00
    Permalink

    Sara forsberg on turha huora

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.