Näkökulma: Jari Sillanpään ontuvat selitykset antavat aiheen huoleen

Kuluvan viikon viihdemaailman kuumin uutinen oli kansansuosikki Jari Sillanpään kärähtäminen huumeiden vaikutuksen alaisena auton ratista Helsingissä.

Eilen illalla Sillanpää vihdoin avasi oman sanaisen arkkunsa asian suhteen. Suosikkilaulaja kommentoi tapahtunutta seuraavasti:

Kirjoitus ei vaan valitettavasti tuo helpotusta Sillanpään faneille ja ystäville, vaan on sitä vastoin vain omiaan lisäämään huolestuneisuutta Jarin tilasta.

Jari Sillanpää sortuu kirjoituksessaan ympäripyöreisiin latteuksiin. Sillanpää on pahoillaan siitä, että on aiheuttanut monille huolta ja pahaa mieltä. Lisäksi hänen mielestään oli ajattelematonta lähteä liikenteeseen siinä kunnossa. Mutta huomattavaa on, että hän ei ole lainkaan pahoillaan siitä, että on käyttänyt kovia huumeita.

Eikö tällaisessa tilanteessa ja varsinkin monen esikuvana toimiessaan Sillanpään kuuluisi suoraselkäisesti tunnustaa mahdolliset huumeisiin liittyvät ongelmansa, ja ainakin irtisanoutua huumeista ja tehdä lupaus aineiden käytön lopettamisesta?

Mitään tämän suuntaistakaan ei tekstissä ole. Päin vastoin Sillanpää suorastaan vähättelee koko tapahtumaa todeten, että huumeita oli hyvin vähäinen määrä. Ankaraa vähättelyä hän kohdistaa myös tekemäänsä liikennerikkomukseen, jonka vuoksi poliisi hänet oli pysäyttänyt.

Huumeidenkäytön Sillanpää kuittaa intohimoisen ihmisen hakeutumisena uusien kokemusten pariin. Voi kunpa kyse olisikin vain siitä. Pahoin pelkään, että taustalla on jotain pidempiaikaista ja vakavampaa. Jo aiemmin on keikkalavoilta kuultu raporttia Jarin sekavasta käytöksestä yleisön edessä.

Sillanpään vähättelyjen kaltaiset selitykset ovat tuttuja monen alkoholistin ja narkomaanin omaisille ja läheisille. Ongelmien vakavuutta pyritään vähättelemään, ja kaikki selittämään parhain päin. Jo Jarin nykyisestä ulkomuodosta voi päätellä, että ihan huippukunnossa mies ei tätä nykyä taida olla.

Toivottavasti Jari ottaa itseään niskasta kiinni ja hoitaa itsensä kuntoon ja kuiville laittomien piristeiden käytöstä. Muussa tapauksessa pian alkava konserttikiertue voi osoittautua miehelle tuskien taipaleeksi, ja luvassa on niin sanotusti haikia huominen.

9 thoughts on “Näkökulma: Jari Sillanpään ontuvat selitykset antavat aiheen huoleen

  • 15.9.2017 at 18:10
    Permalink

    Aikaisemmin lökkää pitkin ei ole kulkenut busa eikä ollut keltaista viivaa!?
    Kulkeeko nykyisin busa lönkkää pitkin?

    Reply
  • 15.9.2017 at 18:26
    Permalink

    Nyt selvisi Meta-Jallun faneille mistä se ”VALKEAA UNELMAA” niminen kappale kertoo.

    Reply
  • 15.9.2017 at 19:51
    Permalink

    Jos katsotten hinurin habitusta niin se on käyttänyt keskushermostoon vaikuttavia aineita hkä 15 vuoden ajan kokopäiväisesti. Siitä asti kun se droppasi keikoilta.

    Reply
  • 16.9.2017 at 01:10
    Permalink

    Siis tajusiksää (tän ”uutisen” kirjottaja) vasta nyt et viihde maailmassakin näin voi tapahtuu näin on ollu..öö..aina.. ei vit**..putkiaivo, Tsemppii Jaril!! Ja Cheek ja Reino Nordin ja Sanni ja Sami Hedberg +monet muut ei niin kovat nimet Nää on myös käyttäneen huumausaineita, kannattaa nekin biisit tsekata. 🙂 Ja mieti Hedberi 365pvää/vuosi keikkaa, meinaakko että makkaralla ja vanhankansan viinalla jakso painaa pitkää vuotta ja kovin oli kuntokin karissu keikan jälkeen..rankat on keikat..Vanhempi kansa kyllä varmasti joo sekoaa tästä Jartsa uutisesta..toimittajalla taitaa itsellään olla ikää jo jonkun verran tai sit oot niitä jotka on kasvanu pumpulisessa kivenkolossa jotka luulevat omia näkemyksiään uutisiksi 🙂

    Reply
  • 16.9.2017 at 07:54
    Permalink

    Noi huumeet on ihan homojen hommaa!

    Reply
  • 16.9.2017 at 08:27
    Permalink

    tääl joku tekopyhä vatipää kirjottaja sevästikki… 😀

    Reply
  • 16.9.2017 at 08:32
    Permalink

    Siellä julkisuuden valokeilassa on näemmä joskus vaikea olla rehellinen. Kun se juttu usein siihen perustuu, että näytetään kiiltokuvilta, ja sen perusteella keikkaa ja liksaa saadaan. Olisi edes yksin kotonaan rehellinen, jotta ei toimisi väärin. Olisi julkisuudessakin rehellinen, jotta ei antaisi muille huonoa esimerkkiä. Voivoi. Huumeet tappaa. Alkoholi ja tupakka myös. Älkää lapset kokeilko, koettakaa päästä eroon, jos jäitte jo koukkuun. :/

    Reply
  • 16.9.2017 at 18:49
    Permalink

    Sillanpään keissi heijastelee aikamme yleistä moraalin rappeutumista. Valtamedia on jo aloittanut hyssyttelyn tapauksen johdosta. Eihän tuossa ollut mitään. Jari oli vain väsynyt ja kärsii jostakin vakavasta taudista jne. En sinänsä kannata mitään lynkkaus-mentaliteettia ja päihderiippuvaisia tulee auttaa. Mutta laki on laki ja nk. kovien huumeiden suhteen ollaan aina oltu äärimmäisen tiukkoja myös käyttäjiä kohtaan.
    Onko tämä tunnusomaista maalle, joka haluaa syleillä ISIS-taistelijatkin kuoliaaksi?
    Ainoat ihmiset, joille täällä ollaan yksiselitteisen tylyjä ja kovia, ovat syrjäytyneet ja köyhät.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.