Poliisin yhteistoiminnalla onnistuttu estämään isku politiikan päättäjiä kohtaan

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo että paikallispoliisi, KRP ja suojelupoliisi ovat yhteistoiminnassa onnistuneet ehkäisemään maamme poliittisia päättäjiä kohtaan suunnitellun terrori-iskun.

-Yleisesti voi sanoa, että on päästy sellaisen iskusuunnitelman väliin, jonka kohteena olisi ollut poliittisia päättäjiä.

Sitä missä, milloin ja ketä kohtaan tarkalleen iskua oli suunniteltu, Kolehmainen ei kerro. Hän kuitenkin huomauttaa että poliisille on tullut muutama muukin onnistuminen terrorismin torjunnassa, tätä silti enempää avaamatta.

– Se on optimaalinen tilanne, että kaikki hoitavat tilannetta yhdessä. Yhteistyö poliisin sisällä on ensiarvoisen tärkeää.

Kolehmainen on huolissaan siitä ettei poliisille ole tulossa lisää tiedusteluvaltuuksia. Suojelupoliisille sellaisia on luvassa ja vaikka se on askel eteenpäin, ei se suoraan helpota poliisin toimintaa.

– Sitten ollaan sen tiedon varassa, mitä tiedusteluorganisaatiot antavat. Meillä on hyvät toimivaltuudet, jos on rikosepäily, mutta jos on vain aavistus siitä, että henkilöllä on vaikka yhteyksiä ulkomailla toimivaan rikollisliigaan, mutta ei rikoskeissiä, niin keinot ovat aika nolla. Meillä on lukuisia järjestelmiä, joissa on tietoa, mutta emme esimerkiksi rikostorjunnassa pysty ajamaan ristiin näitä tietoja. Emme saa käyttää vaikka ulkomaalaislain perusteella rekisteröidyn henkilön tietoja rikostorjunnassa, Kolehmainen havainnollistaa.

Vaikka esimerkiksi Turun iskun tekijästä saatiin etukäteen vihje, livahti se poliisin sormien läpi ”ylimalkaisena”.

– Itse asiassa helmikuussa annettiin ohjauskirje siitä, että vihjeet pitää katsoa aina kolmin silmin – paikallispoliisi, krp ja suojelupoliisi katsovat vihjeen, että se ei jää vain yhden tahon arvioitavaksi. Se tehostamistoimi tehtiin elokuun tapahtumasta tietämättä jo helmikuussa.

Kolehmainen ei allekirjoita väitettä että poliisi olisi tehnyt virheen vihjeen käsittelyssä ja korostaa että poliisin saamien vihjeiden määrä on valtava.

Lähde: IL

 

 

17 thoughts on “Poliisin yhteistoiminnalla onnistuttu estämään isku politiikan päättäjiä kohtaan

  • 15.9.2017 at 23:17
    Permalink

    Tänäinkö tuli vanha sattumus mieleen…? Koodisana ”Tiedustelulaki” -Hohhoijaa…

    Reply
  • 15.9.2017 at 23:59
    Permalink

    Kas kun sattui. Niitä jotka hyökkäävät veronmaksajia kohtaan, niitä suojellaan. Mutta esim. Vastarintaliikettä vastaan uhrataan mahdottomasti energiaa ja aikaa. Ja he sentään maksavat poliisienkin palkat veroissaan. Heitä ja muita isänmaallisia ei suojella.

    Reply
  • 16.9.2017 at 05:31
    Permalink

    Onkohan täyttä shaibaa, yrittää putsata julkisivua, heikko yritys.

    Reply
  • 16.9.2017 at 07:48
    Permalink

    Ja taas. Hei me onnistuttiin! Ei kerrota miten, missä, millä perusteella tai mitään muutakaan, mutta onnistuttiin. Ehkä vähän vielä tiedustelulakia jos avartaisi niin onnistuttaisiin vielä paremmin.

    Reply
  • 16.9.2017 at 07:59
    Permalink

    Mikähän ”taho” on ollut suunnitelman takana. Muumipappa joukkoineen vai kenties hyvin järjestätynyt maanalainen armeija. Oliko ilmakivääri hyökkäys Stubin kotiin se ratkaiseva tapahtuma jolla saatiin uhka eliminoitua ja konnat kiinni.

    Reply
  • 16.9.2017 at 09:54
    Permalink

    Feikki uutinen.Kun ei ketään ole aikoihin tapettu musujen toimesta,NIIN TÄMÄ KOLEHMAISEN AKAN KAKARA PÄÄSTÄÅÄ TAAS KERRAN PASKAA SUUSTAAN. VOIHAN VIDDU !TÄMÄNKIN RUNKKARIN HALUAISIN MIESTEN SAUNAAN!!! JA LÖYLYJEN JÄLKEEN VILVOITTELEMAAN SAUNAN TAA!!!TERASSILLE!!!!!

    Reply
  • 16.9.2017 at 10:04
    Permalink

    Kas kun muistivat koko juttua!? Niin, sellainen juttu oli, aivan totta, mitään emme sano asiasta …
    Taitaa olla suvakkisakin horinaa koko juttu. Taas yksi kertomus satutarinoihin ”Vihapuhe on pahinta”

    Reply
  • 16.9.2017 at 11:55
    Permalink

    Vaikuttaa teatterille.

    Reply
  • 16.9.2017 at 12:00
    Permalink

    Täyttä potaskaa rikollisten maanpetturi-vallanpitäjien taholta, jotta saisivat KANTA-suomalaisiin kohdistamansa kyttäyksen ja vainon näennäisesti lakiin perustuvaksi laajennetun urkintalakinsa avulla ja saisisvat rauhassa toteuttaa ylikansallisten takapirujensa sanelemaa Suomen-tuhoamiseen tähtäävää politiikkaa, mm. rajoittamattoman Afrikasta tulevan mutavyöryn avulla (Kalergi-suunnitelma).

    Reply
  • 16.9.2017 at 12:52
    Permalink

    Kommenteista voisi päätellä että poliisin uskottavuus on 0/10

    -Näin siinä käy kun tarpeeksi paljon perseilee! Oma vika.

    Reply
  • 16.9.2017 at 14:48
    Permalink

    Onkohan kyseessä olleet kyrpiintyneet kantasuomalaiset?
    Tuskin mitään vaikutusta nykyiseen perseilyyn eli EU:n eliitin nuoleskelu, kansallisomaisuuden myynti ja kansan kyykyttäminen jatkuu.
    Pakolaisten ja kunniakansalaisten kohdalla taas on annettu pelolle valta, ei uskalleta valvoa rajoja, poistaa maasta laittomia loisijoita vaan lisätään hyysäystä.
    Kurkunkatkojakulttuurin edustajat saattavat pahoittaa mielensä, kaivetaan jostain heille lisää rahaa, otetaan vaikka velkaa lisää.
    Suomalaisten paha mieli ei kiinnosta, seisköön leipäjonoissa saatanat.

    Reply
    • 16.9.2017 at 18:16
      Permalink

      Valehtelevat, että ovat. Vaikka todennäköisesti ovat keksineet koko jutunkin itse.

      Reply
  • 16.9.2017 at 17:35
    Permalink

    Yhden juopon netti horinat on otettu todesta ja pidätetty kyseinen ”terroristi” jonka hallusta ei löytynytkään aseita/pommia/hermokaasua, mitä nyt sanoi käyttävänsä..

    Reply
    • 16.9.2017 at 19:20
      Permalink

      Niinpä taas.

      Reply
  • 16.9.2017 at 19:18
    Permalink

    Miks ei nyt meidän ”huippu” päättäjiäkin sais vähän rumbasta. Sen verran huonoo jälkee kun tekevät työssään Suomen kansaa ajatellen.

    Reply
  • 16.9.2017 at 21:37
    Permalink

    Täyttä tuoretta paskaa Lotto Kolehmainen taas suustaan päästää.Sillä tuo äijä on aina kuvituskuvan kaltaisessa ”työn touhussa”. Pois on jätetty ainoastaan donitsit kovan väännön jälkeen ainakin 10 imago konsultin voimin käytyä puhumassa käsi poskella: ”Että jätetään ne pois. Joohan?”
    Mitä hevon kukkua kansaa kiinnostaa maanpetturi hallituksen valehtelijoiden ”säästyminen” joltain elämän -koululta. Samaan aikaan kun tavallisia veronmaksajia lahdataan keskellä kirkasta päivää, poliisin ollessa niin vähän poliisi kuin mahdollista tälläisessä tilanteessa. Mitä perkelettä se minua lohduttaa tuollaisen ”horteskan” höpötykset jostain ”estelyistä”, joista ei edes anneta tarkkaa kuvausta ja tilanneselostusta todentaen tälläisen ”sattumuksen” edes tapahtuneen. MInäkin olen estänyt vaikka kuinka monta onnetonta avioliittoa heittämällä kiven moukarin morsmaikun ohtaluuhun ilta -hämärässä kun olisi pitänyt ”hätäpoistumistieta” käyttää väärinpäin. Toissapäivänä tappelin itse Hämähäkkimiehen kanssa ullakolla ja samana iltana jahtasin Batmania pihavalon avulla. Löysinpä muuten Rosvo Roopen kulta-aarteenkin sänkyni alta, kun aloin varvulla omaa unettomuuttani ja huonosti nukuttuja öitäni tutkimaan mahtollisten vesisuonten vuoksi.
    Kyllä nitä riittää loputtomiin. Ja voin vilelä laittaa julkisuuteen suunnatun ”virkakuvan” kun olen istumassa virkahuoneessani suu maireana aamu paskalla. Ellei sitten ole ummetusta.-

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.