Erdogan lyö kurdeja juutalaiskortilla

Turkin islamisteja myötäilevän presidentti Recep Tayyip Erdoganin puolue ja eräät turkkilaiset lehdet ovat levittäneet valeuutista, jonka mukaan Pohjois-Irakin kurdien itsehallintoalueen presidentti Mahmoud Barzani olisi sopinut Israelin kanssa 200 000:n kurdialueilta Israeliin muuttaneen juutalaisen paluusta Irakin Kurdistaniin. Vastavuoroisesti Israel tukisi Kurdistanin itsenäistymistä.

Turkki vastustaa Irakin kurdialueen itsehallinnon laajentamista ja mahdollista itsenäistymistä, pelosta että se rohkaisisi Turkin itäosien kurdiväestöä omissa itsehallintovaatimuksissaan. Turkki on myös Syyrian sotatilanteen aikana käyttänyt tilaisuutta hyväkseen pommittaen islamistien sijasta Syyrian kurdeja.

Irakin kurdienemmistöisen pohjois-osan juutalaiset muuttivat olojen kiristessä 1950-luvulla Israeliin. #Kurdijuutalaiset puhuvat omaa kurdinkielelle läheistä kieltään, ja olivat asuneet alueella hyvin pitkään. Israeliin muutettuaan he ovat identifioituneet yhä enemmän juutalaisuuteen, eivätkä haudo paluuta entisille kotiseuduilleen. Kurdihallinto ja Israel eivät ole käyneet sellaisia keskusteluja, kuin uutinen väittää.

Valeuutinen lienee lähtöisin Erdoganin Oikeus ja kehitys puolueesta, ja liittynee antisemitististen äärimuslimien kosiskeluun.

Newsweek eilen.



2 thoughts on “Erdogan lyö kurdeja juutalaiskortilla

  • 16.9.2017 at 19:22
    Permalink

    Iranin alueilta lähtenyt nomadikansa joka alkoi levittäytymään muiden kansojen hallitsemille alueille…
    Suomen ja muiden maiden romanit alkais perustamaan omia valtiota joita repii irti toisten mailta?

    Reply
  • 16.9.2017 at 20:53
    Permalink

    Mitä enemmän nuo tuolla listivät toisiaan niin sen parempi meille. Suomen ei tarvitse huolehtia MISTÄÄN MUUSTA kuin siitä että pysyvät MEIDÄN rajojen ulkopuolella.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.