Turkki keskittää Syyrian rajalle

Venäjä, Iran ja Turkki sopivat äskettäin Syyrian sotanäyttämöä koskevan de-eskalaatio sopimuksen Astanassa Kasakhstanissa. Sopimus on voimassa kuusi kuukautta, ja se määrittelee sopijoiden joukkojen toimintasektoreita. Nyt Turkin sotilaskolonna lähestyy tietojen mukaan Syyriaa. Al-Jazeeran lähteiden mukaan 18 ajoneuvon turkkilainen kolonna on saapunut Bab al-Hawan alueelle Turkin ja Syyrian rajalle.

Idlibin maakunta, jonka läheisyyteen turkkilaiset joukot ovat saapuneet, on Syyrian oppositiovoimien hallussa. Turkin hallitusta kannattava sanomalehti, Yeni Safak, väitti perjantaina (15.09.) lähteitään mainitsematta, että Idlibin alue on tarkoitus jakaa kolmeen osaan:

  • Turkin ja oppositiovoimien kontrolloimaan koillis-osaan Turkin rajalla.
  • Kaakkoista osaa maakunnasta kontrolloisivat Syyrian hallituksen ja Iranin joukot,
  • ja niiden väliin jäävää kaistaa valvoisi Venäjä.

Syyrian sisällissota alkoi maaliskuussa v.2011 Assadin ja kapinallisten välisenä taisteluna.

al Jazeera.

Turkin armeijan esikuntapäällikkö kenraali Hulusi Akar julisti viime viikolla valtiollisen Anadolu-uutistoimiston kautta, että Turkki tulee jatkamaan taistelua Syyriassa kunnes kaikki terroristit on ajettu alueelta. Akar on äskettäin vieraillut raja-alueella, mutta Turkin puolella. Turkki on kärsinyt miestappioita Syyriassa 24.08. aloittamassaan ”Eufratin kilpi”-operaatiossa, jossa Turkki tukee Syyrian oppositiovoimia ISIS-jihadisteja ja kurditaistelijoita vastaan.

The Israel Times, 12.09.2017.

 




One thought on “Turkki keskittää Syyrian rajalle

  • 18.9.2017 at 05:28
    Permalink

    Pian iso rytinä alkaa ja suurvallat ovat mukana. Suursodat alkavat pienestä ja leviävät kuin kulovalkea kun saavat sopivasti polttoainetta. Yksi asia johtaa toiseen ja se on sitten menoa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.