”Ei uutta vallankumousta Ukrainassa” – Lupaa ukrainalaistunut Georgian ex-presidentti Mikhail Saakashvili

Vallankumouksen Georgiassa masinoinut, nykyinen Ukrainalainen oppositiopoliitikko Mikhail Saakashvili on kertonut ettei aio yrittää vallankaappausta Ukrainassa. Saakashvilin mukaan on olemassa laillisia keinoja joilla vaikuttaa Ukrainan hallitukseen jota hän pitää läpeensä korruptoituneena. hän on muunmuassa väittänyt että Ukrainan nykyinen presidentti tukee henkilökohtaisesti kahta odessalaista rikollisjärjestöä.

Aiemmin tänä vuonna Ukrainan presidentti Petro Poroshenko poisti Saakashvililtä Ukrainan kansalaisuuden vaikka vain kahta vuotta aiemmin Poroshenko oli nimittänyt hänet Odessan kuvernööriksi joka on yksi korkeimpia poliittisia virkoja Ukrainassa. Poroshenko erosi virasta 2016 syyttäen hallitusta korruptiosta sanoen ”Onko sillä väliä kuka Ukrainan kansan naamalle sylkee tai kuka heiltä varastaa?”, viitaten Ukrainan entiseen presidenttiin Viktor Yanukovychiin ja verraten tätä nykyiseen.

Saakashvili aikoo kiertää Ukrainaa ”kylistä kaupunkeihin” ja kerätä kyselyjä ja nimilistoja korjatakseen maan ongelmia mutta vallankumousta ei ole luvassa. Ukraina on ollut viime vuodet syvässä kriisissä. Osa sen kansasta tahtoo liittyä Venäjään ja vaikka kansanäänestyksiä on järjestetty asioiden ratkaisemiseksi, ei aseelliselle konfliktille näy loppua.

Lähde: TASS, BBC, Guardian

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.