Puolustusministeri Niinistö puhui Maanpuolustuskurssin avajaisissa

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui 222. Maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä 18.9.2017. Ministeri Niinistö tarkasteli puheessaan selonteon toimeenpanoa sekä puolustusyhteistyötä.

Eduskunta hyväksyi kesällä Suomen historian ensimmäisen puolustusselonteon. Ministeri Niinistön mukaan hieman hakusessa ollut Suomen puolustuspolitiikka sai nyt suuntaa ja linjaa pitkälle 2020-luvulle.
Puheessaan Niinistö korosti kansallisen puolustuskyvyn vahvistamisen tärkeyttä. Ministerin mielestä Suomen puolustus on sopeutettava muuttuneeseen turvallisuustilanteeseen. Tähän on Niinistön mukaan hyvä pohja, sillä Suomi ei viime vuosikymmenellä lähtenyt yleiseurooppalaiseen ”kriisinhallintahypetykseen”. ”Ylläpidimme epämuodikkaasti, mutta määrätietoisesti kansallista puolustustamme asevelvollisuuden ja aluepuolustuksen kohdalta”, totesi Niinistö.

Turvallisuusympäristön muuttuessa myös valmiuteen on panostettava. Puheessaan Niinistö muistutti, että Puolustusvoimat on tehnyt kuluneen kahden vuoden aikana paljon valmiuden eteen. Esimerkkinä Niinistö mainitsi valmiusyksiköt, jotka on rakennettu nopeasti kehittyvien uhkien torjuntaan.

Puolustusministeri Niinistö sivusi myös strategisia suorituskykyhankkeita ja totesi näiden olevan elintärkeitä puolustuksemme kannalta. Hankkeiden valmistelua jatketaan suunnitellussa aikataulussa ja alusten suunnittelutyö on jo käynnissä.

Puheensa lopuksi puolustusministeri käsitteli kansainvälistä puolustusyhteistyötä. ”Niin kauan kuin meillä on annettavaa yhteiseen pöytään ja olemme ennemmin turvallisuuden tuottaja kuin kuluttaja, halutaan yhteistyötä kanssamme tehdä”, totesi ministeri Niinistö.

Lähde: Puolustusministeriö

One thought on “Puolustusministeri Niinistö puhui Maanpuolustuskurssin avajaisissa

  • 18.9.2017 at 12:05
    Permalink

    ”Meillä on nyt hyvä valmius siirtää nopeasti tuhansia varusmiehiä rajoillemme kantamaan maahantunkeutuvien miehitysjoukkojen matkalaukkuja”

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.