Joukko mellakkavarusteisia poliiseja hakee ”paperittoman” Metsälän säilöönottoyksiköstä (video)

YouTubesta löytyy video, jonka kuvaustekstissä kerrotaan, että pätkä on kuvattu eilen maanantaina Helsingin Metsälän säilöönottoyksikössä. Videolla poliisi tulee hakemaan yhtä ainoaa turvapaikanhakijaa, joka ilmeisesti tullaan palauttamaan takaisin kotimaahansa kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Ei ole tiedossa, onko kyseinen palautettava aiemmalla käytöksellään osoittanut tarpeelliseksi sen, että poliisi tulee paikalle useamman henkilön voimin ja mellakkavarusteissa, vai onko tämä kaikki pelkkä varotoimi ja poliisin yleinen käytäntö vastaavissa tapauksissa nykyään.

Katso video tapahtuneesta mainoksen alapuolelta.

Wikipedia kertoo säilöönotosta näin:

”Ulkomaalaisten säilöönottoa sovelletaan usein turvapaikanhakijoihin, joiden henkilöllisyydessä tai matkareitissä Suomeen on epäselvyyksiä. Arviolta noin 10−15 prosenttia turvapaikanhakijoista otetaan vuosittain säilöön. Myös kielteisen päätöksen saanut eli käännytettävä turvapaikanhakija tai muutoin karkotettava ulkomaalainen voidaan ottaa säilöön ennen hänen maastapoistamistaan.

Säilöönotosta päättää kihlakunnan poliisilaitoksen, keskusrikospoliisin, suojelupoliisin tai liikkuvan poliisin päällystöön kuuluva viranhaltija, lyhyessä säilöönotossa myös rajavartiolaitoksen vähintään majurin arvoinen upseeri. Säilöönottopäätös on käsiteltävä käräjäoikeudessa viimeistään neljän vuorokauden kuluessa sen alkamisesta ja sen jälkeen päätös on uudistettava oikeudessa kahden viikon välein. Käytännössä tuomistuin yhtyy aina poliisin vaatimukseen säilöönoton jatkamisesta. Säilöönoton kestolle ei ole säädetty takarajaa. VAHO:n selvityksessä keskimääräinen säilöönottoaika oli 22,3 vuorokautta.

Säilöönottoyksikkö on laitos, joka toimii säilöönotettujen ulkomaalaisten sijoituspaikkana. Suomen ensimmäinen säilöönottoyksikkö toimi syksystä 2002 alkaen Katajanokan entisen vankilan tiloissa Helsingissä. Nykyään säilöönottoyksikkö toimii vastaanottokeskuksen yhteydessä Helsingin Metsälässä vanhassa toimistorakennuksessa ja Joutsenossa. Kaikkien säilöönottoyksiköiden hallinto siirtyy Maahanmuuttovirastolle vuoden 2017 kuluessa.”

Lähde: Wikipedia

One thought on “Joukko mellakkavarusteisia poliiseja hakee ”paperittoman” Metsälän säilöönottoyksiköstä (video)

  • 19.9.2017 at 18:11
    Permalink

    Eihän tuosta tule yhtään mitään.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.