PS-Nuoret: Maito viinakauppoihin!

Perussuomalaiset Nuoret haluaa vapauttaa alkoholipolitiikan täysin. Tänään eduskunta käsittelee alkoholilain muutoksia ja sillä on valta tuoda alkoholipolitiikka muiden länsimaiden tasolle. Nuorisojärjestö näkee, että Alkon monopoli tulee purkaa, myyntiajat vapauttaa ja kaupoille tulee taata oikeus myydä kaikkia alkoholijuomia vapaasti.

“Alkoholipolitiikka tarvitsee täydellisen remontin. Me haluamme tarjota suomalaisille vapautta ja päätäntävaltaa alkoholiasioissa. Vastapainoksi tarjoamme keskustalaisille ja muille holhousyhteiskuntaa kannattaville mahdollisuuden tuoda maidot viinakauppoihin. Win-win- tilanne siis kaikille”, ehdottaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii lisäksi, että Suomi palauttaa alkoholin verotuksen vuoden 2007 tasolle. Tällä turvattaisiin kotimaisten panimoiden ja ravintoloiden toimintaedellytykset ja laitettaisiin stoppi jatkuvalle viinarallille Baltiasta.

“Alkon monopoli on itsessään asutuskeskuksia suosiva ja maaseutua syrjivä järjestelmä. Kylä- ja lähikauppiaiden taloudellista ahdinkoa helpottaisi suuresti mahdollisuus tarjota monipuolisempaa valikoimaa alkoholijuomia lähiseudun asiakkaille, jolloin nämä eivät joutuisi asioimaan suurissa kauppakeskuksissa Alkon takia. Sääntelyn purkaminen olisi omiaan edistämään alueellista tasa-arvoa, kun taloudelliset tuotot jakautuisivat tasaisemmin kaupunkien ja syrjäseutujen kesken”, huomauttaa Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Juha Karjalainen.

 

2 thoughts on “PS-Nuoret: Maito viinakauppoihin!

  • 19.9.2017 at 08:46
    Permalink

    Alkoholin käyttö on jokaisen oma valinta, kukaan ei pakota, käske eikä mainosta. Alkoholi kuolemista ja sairauskuluja paisutellaan. Näihin liittyy myös vähäinen liikunta, ylensyonti, väärät ruokailu tottumukset ja tupakointi.
    Se yleton maidon juontiki aiheuttaa kait jotaki vaivoja? Kusettaa?

    Reply
  • 19.9.2017 at 08:59
    Permalink

    En ostaisi viinaa sen useammin kuin nytkään vaikka sitä saisi yötäpäivää joka kaupasta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.