Ylen toimittaja raportoi Saksan vaalikampanjasta vihreässä paidassa vihreiden mainosilmapallo kädessään

Ylen eilisiltaisessa pääuutislähetyksessä Saksan kirjeenvaihtaja Sampo Vaarakallio antoi raporttia omien sanojensa mukaan ”suvaitsevasta Berliinistä”. Hän kertoi ensi sunnuntaisten liittopäivävaalien juuri alkaneesta viimeisestä kampanjaviikosta, kertoi ennakkoasetelmia ja spekuloi puolueiden voimasuhteilla.

Toimittajan puolueellisesta asenteesta kertoo se, että vihreiden kannatusluvuista kertoessaan hän on itse pukeutunut vihreään paitaan ja pitää kädessään vihreiden vihreää mainosilmapalloa. Sanaton viesti katsojille on, että ”tämä on hyvä juttu, tätä minä itsekin kannatan”. Hän myös ennakoi vihreiden pääsevän seuraavaan hallitukseen, mikäli kolmas sija vaaleissa puolueelle irtoaa.

Vihreitä käsittelevässä osuudessa annetaan myös puheenvuoro vihreiden silminnähden ja nimestä päätellen ulkomaalaistaustaa omaavalle vaalityöntekijälle, joka valittaa, kuinka Saksassa kotoutumiseen on annettu liian vähän rahaa.

Sen sijaan kertoessaan seuraavaksi sanojensa mukaan ”äärioikeistolaisesta” Vaihtoehto Saksalle -puolueesta eli AFD:stä, on Vaarakallio pukeutunut normaalisti, eli päällä ei ole mitään poliittista väriä kantavaa paitaa. Hän seisoo puolueen töhrityn vaalimainoksen edessä kertoen, että puolueen suosio ei ole varauksetonta. Kamera zoomaa toistuvasti mainosta, jota on revitty, ja jonka päälle on töhritty ”FCK AFD”. Sanaton viesti on tässäkin selvä. ”Tätä mieltä kansalaiset ovat tästä puolueesta, tämä on paha”.

AFD:n edustaja kertoo, kuinka islam poliittisena ideologiana ja monet asiat, joita koraanissa saarnataan, ovat ristiriidassa saksalaisten arvojen ja perustuslain kanssa.  Toimittaja tuomitsee tämän kommentin heti perään ”äkkivääräksi”. Raportin lopuksi taas näytetään lähikuva ”FCK AFD”-tekstistä. Toimittajan ja kuvaajan kanta tuli selväksi.

Yleisradio on verovaroin rahoitettava laitos, jonka toiminnasta määräävässä laissa sanotaan mm. näin: ”Yhtiön on toiminnallaan edistettävä sananvapautta, korkeatasoista journalismia ja median monimuotoisuutta.”

Lähde: Yle

 

 

4 thoughts on “Ylen toimittaja raportoi Saksan vaalikampanjasta vihreässä paidassa vihreiden mainosilmapallo kädessään

  • 19.9.2017 at 12:28
    Permalink

    ne mitäs ne muurari veljet muuta osaa kun propagandan ja kansallisvaltioiden tuhoamisen juutalaisella jew world orderilla!!! vaatisi ison puhdistuksen1!!

    Reply
  • 19.9.2017 at 13:27
    Permalink

    Fudut tollaiselle toimittajalle!!!!

    Reply
  • 19.9.2017 at 15:57
    Permalink

    On ne saatanan röyhkeitä. Pakkoverolla kerätyillä rahoilla vittuillaan niille jotka ne massit on pakotettu luovuttamaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.