Suuri kurditapahtuma eduskuntataloa vastapäätä puukotusten aikaan – Poliisi kiistää yhteydet

Helsingin kansalaistorilla eduskuntataloa vastapäätä oli meneillään suuri kurdien tapahtuma juuri siihen aikaan, kun eduskuntatalon portailla kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta mieshenkilöä puukotti itseään.

Kurdien tapahtuma järjestettiin paikallaolijoiden mukaan ensi maanantaina tapahtuvan kansanäänestyksen tukemiseksi. Irakin Kurdistanin parlamentti järjestää kansanäänestyksen Irakin Kurdistanin itsenäisyydestä syyskuun 25. päivänä.

Irakin Kurdistan on jo nyt autonominen alue, mutta se on edelleen Irakin keskushallinnon alainen. Irak on ilmoittanut vastustavansa kaikkia Kurdistanin itsenäisyyssuunnitelmia.

Samalla kannalla ovat myös Irakin naapurimaat Iran ja Turkki, jotka pelkäävät itsenäisen kurdivaltion lisäävän omien kurdivähemmistöjensä itsenäistymispyrkimyksiä.

Kansalaistorin tapahtumassa oli tilaisuutta valvomassa olleen poliisin arvion mukaan vajaat 400 osallistujaa.

Nykysuomen tiedustellessa poliisilta, olisivatko eduskuntatalon edustan puukottajat mahdollisesti tulleet tästä kurdien tapahtumasta, poliisi kiisti jyrkästi kaikki yhteydet näiden kahden tapahtuman välillä.

Kurdien tapahtumassa oli telttoja, puheita ja äänekästä itämaista musiikkia. Tilaisuudessa liehui lukuisia Kurdistanin lippuja.

Katso myös:

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.