PS-nuoret protestoivat ylioppilaskuntien poliittista linjanvetoa vastaan

Enemmistö Suomen yliopistojen ylioppilaskunnista järjestää marraskuussa edustajistovaalit, joissa jäsenet valitsevat edustajiston ohjaamaan ylioppilaskuntien toimintaa. Edustajisto päättää muun muassa ylioppilaskuntien jäsenmaksuista, rahankäytöstä ja poliittisista kannanotoista.

Perussuomalaiset nuoret vaativat, varapuheenjohtajansa ja edustajistovaaliohjelmavastaavansa Juha Karjalaisen johdolla ylioppilaskuntien tulevaisuudessa keskittyvän vahvemmin pääasialliseen tehtäväänsä, eli opiskelijoiden edunvalvontaan, eikä laajemmin politiikkaan, kuten esimerkiksi kannanottoihin Suomen EU-jäsenyydestä.

PS-nuorten edustajistovaaliohjelmassa perustellaan tätä esimerkiksi sillä että koska kuuluminen ylioppilaskuntaan on pakollista, tulisi yhdistyksen julkisen mielipiteen olla sellainen että sen voi mahdollisimman moni opiskelija allekirjoittaa.

-”Pakkojäsenyyden vuoksi on myös tärkeää huolehtia, että kantaa ottaessaan
ylioppilaskunnat pyrkivät lausuntoihin, jotka mahdollisimman moni riviopiskelija voi
allekirjoittaa. Tähän tavoitteeseen päästään parhaiten pysymällä tiukasti
opiskelijoiden edunvalvonta-asioissa. Opiskelijoita jyrkästikin jakaviin asioihin, kuten
maahanmuuttoon, kehitysapuun, Euroopan unioniin tai arvokysymyksiin, ei pidä ottaa
kantaa. Perussuomalaiset Nuoret paheksuu ylioppilaskuntien käyttämistä
puoluepolitiikan jatkeena.”

Karjalainen muistuttaa perussuomalaisten nuorisojärjestön aiemmasta linjasta: ”Perussuomalaiset nuoret on jo vuosia vaatinut ylioppilaskuntien pakkojäsenyyden poistamista. Linja tämän suhteen on edelleen muuttumaton. Vaikka juuri kyseistä asiaa ei ylioppilaskunnissa päätetä, voi tällä tasolla kuitenkin vaikuttaa opiskelijaliikkeen harjoittamaan politiikkaan.”

Myös PS-nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila ottaa kantaa ylioppilaskuntien opiskelijoiden edunvalvontaan keskittymisen lisäksi myös jäsenmaksujen kasvun hillitsemisen puolesta muistuttaen ettei opiskelija voi erota ylioppilaskunnasta.

-”Haluamme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, etteivät ylioppilaskuntien jäsenmaksut paisu kohtuuttomiksi. Tämä on erityisen tärkeää siksi, ettei opiskelija voi erota ylioppilaskunnasta. Vaadimme myös, että ulostuloissa ja kannanotoissa pysytään tiukasti opiskelijan asiassa, eikä lähdetä seikkailemaan puoluepoliittisen harmaalle alueelle.”

Lähde: PS-nuoret, ps-nuoret.fi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.