Koti- ja omaishoidon uudistus etenee – Katso videolta tietopaketti

Käynnissä oleva koti- ja omaishoidon uudistaminen on kirjattu kärkihankkeeksi nykyiseen hallitusohjelmaan, mutta uudistustyö ei pysähdy hallituskauden päättyessä. Työ jatkuu senkin jälkeen, sillä muutosta on tehtävä pitkäjänteisesti ja yli hallituskauden. Tulokset saadaan vain ajan kanssa.

Näin kiteytti perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko syyskuussa Helsingissä pidetyssä seminaarissa, jonka teemana oli Parasta elämää kotona. Seminaarin järjesti koti- ja omaishoidon kehittämisen kärkihanke (I&O).

Koti- ja omaishoidon uudistuksessa kehitetään uusia toimintamalleja, joita testataan alueellisissa kokeiluhankkeissa. Toimivia ja kaikkiin maakuntiin monistettavia malleja luodaan muun muassa keskitettyyn asiakas- ja palveluohjaukseen sekä asumisen, hoivan ja palvelujen yhteensovittamiseen.

Palvelujen sisältöjen kehittäminen on osa sote- ja maakuntauudistusta. Siksi on erittäin tärkeää, että eri osa-alueita kehittävät löytävät maakunnissa toisensa ja työtä tehdään yhdessä. Maakuntien I&O-muutosagenteilla onkin iso rooli – he ovat sekä viestinviejiä että verkostojen kutojia. Lisäksi syksyllä maakunnissa starttaavat STEAn rahoituksella toimivat järjestöagentit.

Syyskuun seminaari on hyvä tietopaketti uudistuksesta, katso sen tallenne mainoksen alapuolelta.

Lähde: STM

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.