Terrori-iskussa kuoli kolme ja haavoittui neljä Jerusalemin lähellä

Tiistai-aamuna (26.09.) palestiinalaisten työhöntulijoiden joukkoon soluttautunut terroristi ampui rajapoliisin ja kaksi turvallisuuskaartin jäsensä Har Adarin siirtokunnan portilla Jerusalemin pohjoispuolella. Ampuja haavoitti neljää muuta. Ampuja sai myös itse surmansa välikohtauksessa. ”Islamic Jihad” -järjestö ylisti iskua ja tekijää.

Jerusalem Post kertoo palestiinalaisvaltion valtapuolueen Hamasin edustajan levottomista puheista:

”Jälleen kerran nähdään, että Jerusalem on miehityksen-vastaisen taistelun sydän”, kirjoittaa Hamasin puhemies Hazim Qassim Facebook-sivullaan. ”Tämä operaatio pohjoisosassa  Jerusalemia on uusi luku intifadaa … ja osoitus siitä että taisteleva nuorisomme jatkaa kunnes kansamme ja maamme on täydellisesti vapautettu.”

Lehti tulkitsee sanat teon hyväksymiseksi ja uusiin vastaavanlaaisiin iskuihin kannustamiseksi. ”Intifada” on pahaenteinen sana, joka viittaa aiempiin vakaviin levottomuuksiin. Hazim Qassim jatkaa avautumistaan:

”Tämänpäiväinen operaatio osoittaa, että kansamme hylkää oikeuksien kerjäämisen kansainvälisiltä instituutioilta. Kansamme tulee puolustaamaan oikeuksiaan ja pyhiä paikkojaan sieluillaan ja verellään (with their soul and blood)”, hän sanoi.

Islamic Jihadin tiedottaja Daoud Shabab ylistää iskua suoremmin sanoin, mainiten ”sionismin” ja muun tarpeellisen. Al Fatahin mobisaatio ja organisointikomission puhemies Munir Jaghoub toteaa, edellisten jatkoksi, että Israel on itse vastuussa itseensä kohdistuneista hyökkäyksistä:

”Jos Israel jatkaa aggressiotaan Palestiinaan kansaa kohtaan, siitä seuraa enemmän väkivaltaa”, Jaghoub kirjoittaa al Fatahin virallisella Facebook-seinällä. ”Israelin päivittäiset toiminnat ja loukkaukset kansaamme kohtaan ovat syynä jokaiseen väklivallan ilmaukseen.”

Virallisten palestiinalaistahojen ja järjestöjen suhtaumisesta väkivallantekoihin on vaikea löytää pyrkimystä irtisanoutumiseen tai tulevien väkivallanpurkausten ehkäisemiseen.

Jerusalem Post tänään.



2 thoughts on “Terrori-iskussa kuoli kolme ja haavoittui neljä Jerusalemin lähellä

  • 26.9.2017 at 12:51
    Permalink

    Israel ja terrorismi.. Krhm. Pelkästään 2014 tehdyssä Operation Protective Edgessä murhattiin yli 2000 palestiinalaista. Rannalle ammuttiin ohjuksella neljä lasta. Päivittäinen segregaatio, rotupuhtauden vaalinta etc.

    Juutalainen, kuin myös muslimi, rakastaa uhrin roolia.

    Reply
    • 26.9.2017 at 13:56
      Permalink

      Hai sie, ookkona Pohjanmaan Schwartzeja?

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.