Ville Niinistö: Ministeri Orpon häpeilemätön tekopyhyys

Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö ottaa Facebook-sivullaan kantaa köyhyyden lisääntymiseen.

”Viime viikolla eduskunnassa puhuttiin köyhyydestä, mihin on todellakin syytä. Hallitus on kolmessa budjetissaan kasvattanut tuloeroja ja leikannut kaikkein köyhimmiltä.

Vähälle huomiolle sen sijaan jäi valtiovarainministeri Orpon (kok) häpeilemätön tekopyhyys. Hän moralisoi eläkeläisten ja perusturvan varassa olevien köyhyyden pahentumisen suurimmaksi syyksi tupakan polton ja tupakkaveron korottamisen. Paitsi että lausunto oli törkeä, oli se myös väärin. Tällä hän yritti pestä käsiään siitä, että hallitus ei olisi vastuussa köyhyyden lisääntymisestä, vaan että se on seurausta ihmisten omista valinnoista.

Suurin yksittäinen köyhyyttä lisännyt päätös on ollut hallituksen päätös jäädyttää ja osin leikata perusturvaa (0,8 prosentilla v 2017) ja asumistukea. Opiskelijaköyhyys lisääntyi opintorahan leikkaamisesta jopa neljänneksellä. Köyhät ovat köyhtyneet suoraan hallituksen päätösten takia, samalla kun myös sairauden hoidon korvauksia on leikattu, mikä osuu erityisesti juuri pienituloisiin ja paljon sairastavien eläkeläisiin. Samalla veronkevennykset ovat auttaneet eniten suurituloisia, köyhimpiä perusturvalla eläviä ei lähes ollenkaan ja julkisen sektorin lomarahaleikkauksista kärsiviä opettajia ja hoitajiakaan se ei ole helpottanut tarpeeksi. Sekä eduskunnan tietopalveluiden ja valtiovarainministeriön laskelmat osoittavat tuloerojen kasvaneen hallituksen vero- ja leikkauspäätöksillä.

On varsin käsittämätöntä, että hallitus yrittää pestä vastuutaan harjoittamastaan köyhyyttä lisäävästä politiikasta ja sysätä tätä vastuuta köyhille itselleen. Se kertoo valitettavan paljon hallituksen ja hallituspuolueiden arvomaailmasta. Ja siksi sitä on entistäkin kovempaa haastettava, jotta suunta muuttuu ja Suomeen ei luoda kasvavia ja pysyviä leipäjonoja. Luokkayhteiskunta ei ole suomalaisten suuren enemmistön toiveena, vaikka se kokoomuksen politiikkaa olisikin.”

Lähde: FB

3 thoughts on “Ville Niinistö: Ministeri Orpon häpeilemätön tekopyhyys

  • 26.9.2017 at 17:12
    Permalink

    Taitaa tämä Orpo olla vähemmän tekopyhä (vaikka suoriin kysymyksiin vastaamatta jättävä epeli hänkin on) kuin Ville Niinistö, joka vihreiden arvoja mukaellen ajeli Lexuksella roimaa ylinopeutta, säilytti vaimonsa autoa eduskunnan autotallissa, ajeli autolla, josta ei oltu maksettu asianmukaisia veroja ja vielä puolusteli Hautalan käyttäytymistä erinäisissä epäselvyyksissä. Pata kattilaa soimaa.

    Reply
  • 27.9.2017 at 06:16
    Permalink

    Ville on vielä kyllä ykkönen, älä turhaan ole vaatimaton. Orpo tulee hyvänä kakkosena perässä sitten Sipilä ja Soini painii jossain muussa sarjassa, kuten takinkäännön Suomen ennätys yhden vaalikauden aikana.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.