Adressi vaatii: Naisilta henkilöauton ajo-oikeus pois

Naisten ajo-oikeus on ollut tällä viikolla julkisuudessa, koska Saudi-Arabian kuningas Salman bin Abdul-Aziz Al Saud antoi määräyksen, jonka mukaan naiset saavat jatkossa ajaa autoa Saudi-Arabiassa. Saudi-Arabia on ollut maailman ainoa maa, jossa naisilla ei ole ollut oikeutta ajaa autoa.

Suomessa sen sijaan halutaan edetä tässä kysymyksessä päinvastaiseen suuntaan. Adressit.com-sivustolta nimittäin löytyy adressi nimeltä ”Naisilta henkilöauton ajo-oikeus pois”.

Adressin saatetekstissä lukee seuraavasti:

”Suomessa autolla saa ajaa sukupuolesta riippumatta tasa-arvosyistä. Esimerkiksi Saudi-Arabiassa nainen ei saa ajaa autoa. Saudi-Arabiassa on kansalaisten turvallisuus siis asetettu etusijalle. Suomessa nainen saa ajaa autoa itsenäisesti vain tasa-arvosyiden vuoksi, koska kieltämistä ei kehdata esittää.

Naisilta tulee kieltää Suomessa autolla ajaminen välittömästi seuraavista syistä:

– Naisella ei ole miehen veroista havannointikykyä

– Naisella ei ole kykyä käsitellä moottoriajoneuvoa turvallisesti

– Naisella on rajallinen havannointikyky jota esim. meikkaus häiritsee

– Naisilla ei ole tosiasiallista tarvetta autolle, esim. joogaan ja ale-myyntiin pääsee myös bussilla

– Perheellisellä naisella ei aika riitä huviajeluille

– Nainen ei ymmärrä auton päälle, esim. monimutkaisista vaihteistoista. Autot seisoo valoissa saastuttamassa

– Nainen ei välttämättä jaksa ohjata raskasta autoa turvallisesti

– Naisen keskittyminen ei riitä tarkkaavaiseen ajoon

– Naisen luonne hankaloittaa

ME ALLEKIRJOITTANEET VAADIMME ETTÄ naissukupuoleisilta ihmisiltä poistetaan välittömästi oikeus kuljettaa autoa itsenäisesti. Naiset saavat kuljettaa autoa vain tilanteessa jossa se on välttämätöntä ja mies valvoo ajoa (mies voi olla päihtynyt).”

Tekstistä voisi päätellä, että se on laadittu kieli poskessa, sillä aloitteen alullepanijaksi on mainittu saatetekstin lopussa Suomen Sovinistiseura.

Adressi on kerännyt tämän jutun kirjoittamishetkellä 770 allekirjoitusta. Suurin osa allekirjoittaneista on kuitenkin halunnut, että heidän nimiään ei julkaista.

Adressi on herättänyt myös runsasta keskustelua. Adressin ohessa olevassa kommenttiosiossa nimimerkki ”Ville Niinistö” kommentoi seuraavasti: ”Jo ympäristö syistäkin tulisi naisilta poistaa henkilöauton ajo-oikeus.Tätä käsitystä vahvasti puoltaa naisten runsas alkoholin käyttö ja piittaamattomuus ajella autolla juovuksissa ja muutenkin miten sattuu.”

Joku toinen taas kommentoi: ”Adressin tekijä on selkeästi persu.”

Lähde: Adressit.com

One thought on “Adressi vaatii: Naisilta henkilöauton ajo-oikeus pois

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.