EU-johtajat keskustelivat Euroopan Unionin tulevaisuudesta

Tallinnaan kokoontuneet EU-maiden johtajat keskustelivat torstaina 28. syyskuuta epävirallisella illallisellaan EU:n tulevaisuudesta. EU:n uudistamisprosessi käynnistettiin Bratislavan huippukokouksessa vuosi sitten Britannian päätettyä erota unionista.

– Kuten Bratislavassa sovimme, meidän pitää tehdä konkreettisia, kansalaisten tarpeisiin vastaavia uudistuksia EU:ssa. Työpaikkojen luominen ja turvallisuuden edistäminen ovat sellaisia, pääministeri Juha Sipilä sanoi.

EU-johtajat keskustelivat EU:n tulevaisuudesta myös Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin hiljattain pitämien puheiden pohjalta. Esiin nousivat erityisesti EMU:n ja puolustusulottuvuuden kehittäminen sekä muuttoliike.

Pääministeri Sipilä muistutti, että tulevaisuuskeskustelussa on erotettava toisistaan lyhyen ja pidemmän aikavälin tavoitteet.

-Meidän on tällä hetkellä keskityttävä toimiin, jotka toden teolla hitsaavat meitä yhteen, ei päinvastoin.Meidän on löydettävä lisäarvo tekemisellemme, Sipilä sanoi.

-EMU:n osalta olemme samaa mieltä siitä, että prosessi on kesken, sitä pitää jatkaa. Meidän tulee ensin määritellä tarkat ongelmakohdat. Sen jälkeen voimme etsiä ratkaisuja puutteiden korjaamiseksi. Meidän on edettävä askel kerrallaan. Solidaarisuuden lupaus vaatii vastineeksi aina vastuun, pääministeri Sipilä totesi.

-Ensimmäisen tavoitteemme pitää olla nykyisten sääntöjen noudattaminen ja seuraavan tavoitteemme pöydällä jo olevien asioiden – kuten riskinhallinnan ja pankkiunionin – vieminen maaliin, Sipilä linjasi.

Pääministeri Sipilä totesi, että EU:n pitää olla myös vahva globaali toimija, jolla on kunnianhimoinen puolustusyhteistyö, kauppapolitiikka sekä entistä toimivampi maahanmuuttopolitiikka.

-Yhteistyömme näillä sektoreilla on edennyt hyvin ja tätä pitää jatkaa erittäin kunnianhimoisesti, Sipilä totesi pitkän keskustelun päätteeksi.

Lähde: Valtioneuvoston viestintäosasto

2 thoughts on “EU-johtajat keskustelivat Euroopan Unionin tulevaisuudesta

  • 29.9.2017 at 08:21
    Permalink

    Sipilä valehtelee taas. Eivät johtajat edes halua tehdä kansan tahdon mukaisia toimia. Jos tekisivät, niin ensimmäisenä pistettäisiin pakoloiset EU:sta ulos. Sen jälkeen poistettaisiin sakkotullit Kiinalaisilta aurinkopaneeleilta. Ja sitten lopetettaisiin päästöverojen maksaminen Sveeitsiläiselle yksityistilille. Tämän jälkeen EU alkaisi maksaa erilaisai kulukorvauksia ja muita korvauksia vain kuitteja ja selvityksiä vastaan. Tilipäätökset pitää saada hyväksytetyksi ja tilien saldojen pitää täsmätä. EU MEP:eille ei enää maksettaisi kokouspalkkiota siitä että ne aamulla käyvät vain leimaamassa kortin ”paikalla”, vaan koko päivä pitää istua jakkaralla ja osallistua keskusteluun, sekä seurata sitä. MEP.ien puolisoilta otettaisiin EU-palkka ja EU-eläke pois. MEP:it ja EU-johtajat tuotaisiin kokouspaikoille busseilla, eikä jokaista erikseen omalla mustalla hiilinielulla. Ja jokaisella maalla olisi oikeus verottaa ulkomaalaisen yrityksen toiminnasta syntneitä tuloja, myäs yritysryppään sisäisistä tilisiirroista, ns. ”velasta”. Eli aina kun rahaa siirtyy maan rajojen ulkopuolelle tai voittoa tulee, niin vero napsahtaa.

    Ja muitakin hkansan tahtoja Juha ja johtajat kuulisivat, jos edes haluaisivat niitä kuulla. Johtajamme ovat vain niinn korkeassa Babelin tornissa, ettei kansan ääni kanna sinne asti.

    Juha ei edes halua tehdä tällaisia muutoksia. Siksi se valehtelee ja toteuttaa Bilderbergin määräyksiä. On siinä meillä johtaja.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.