Jättimäinen kilpikonna rantautui Espanjassa

Jättiläismäinen merinahkakilpikonna on ajautunut rantaan Barcelonan rajamailla. Konna oli niin iso, että sen siirtämiseen tarvittiin kaivuria.

Kyseinen yksilö painoi 680 kiloa ja pituutta kilpikonnalla oli 1,7 metriä. Kilpikonna oli kuollut jo ajautuessaan rantaan ja on lyhyen ajan sisällä toinen kuollut jättikonna samalla alueella.

Merinahkakilpikonna on erittäin uhanalainen ja tieto kahdesta kuolleesta yksilöstä alueella kielii siitä, että kilpikonnia olisi alueella enemmänkin.

Eläin kuljetettiin kuorma-auton lavalla eläinlääketieteelliselle tiedekunnalle tutkittavaksi. Tutkijat kertovat merikilpikonnien määrän vähentyneen munien keräyksen ja liika kalastuksen takia. Merinahkakilpikonnista ei tiedetä kovinkaan paljon, esimerkiksi elinikä on tuntematon.

Mikä on merinahkakilpikonna?

  • Merinahkakilpikonnat ovat maailman syvimmälle sukeltavia matelijoita.
  • Merinahkakilpikonna voi nopean aineenvaihduntansa ansiosta pitää ruumiinlämpönsä jopa 18 astetta ympäröivän veden lämpötilaa ylempänä, kun muut kilpikonnat ovat matelijoina vaihtolämpöisiä.
  • Merinahkakilpikonnat voivat tehdä syviäkin sukelluksia mereen. Eräs yksilö sukelsi 1230 metrin syvyyten.
  • Merinahkakilpikonnat syövät lähes yksinomaan meduusoja. Yksi ainoa yksilö voi syödä jopa 200 litran edestä meduusoja päivittäin.
  • Merinahkakilpikonnien tärkeimmät pesimäalueet ovat Surinamessa, Ranskan Guyanassa, Meksikossa, Costa Ricassa ja Gabonissa. Nicaraguassa, Panamassa ja Guatemalassa on myös pesimärantoja.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.