Jukka Jalonen tekee paluun Leijonien päävalmentajaksi

Leijonat vuoden 2011 ja Nuoret Leijonat vuoden 2016 MM-kisoissa maailmanmestaruuteen johdattanut Jukka Jalonen palaa jääkiekon A-maajoukkueen päävalmentajaksi.

Jalonen siirtyy takaisin Leijona-luotsiksi KHL-joukkue Jokereiden päävalmentajan paikalta Tanskassa ensi keväänä pelattavien MM-kisojen jälkeen. Jääkiekkoliiton ja Jalosen sopimus on kaksivuotinen ja kattaa kaudet 2018-19 ja 2019-20.

– Maajoukkuevalmentaminen on kunnia-asia ja tiedän, että A-maajoukkueen valmentaminen kiinnostaa kaikkia eturivin valmentajia. Henkilökohtaisesti on hienoa päästä seuraamaan A-maajoukkueen sukupolvenvaihdosta aitiopaikalta ja nähdä kuinka nuoret huippumme ottavat muutaman vuoden aikana laajalla rintamalla roolia miesten maajoukkueessa, alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta ja Jokereista nuoret suomalaistähdet hyvin tunteva Jalonen iloitsee.

Jalonen keskittyy kuluvan kauden ajan 100-prosenttisesti Jokereiden valmentamiseen ja haluaa samalla antaa nykyiselle Leijona-valmennukselle täyden työrauhan.
– Jokereiden kausi on vasta alussa ja keskityn täysillä joukkueeni valmentamiseen. A-maajoukkueella on puolestaan edessään tärkeä kaksien arvokisojen kausi ja valmennuksen tulee saada keskittyä työhönsä ilman häiriötekijöitä.

– Jukka Jalonen on kokenut ja menestystä saavuttanut valmentaja, joka tuntee pelaajat ja jääkiekon kansainväliset kehityssuunnat, puheenjohtaja Harri Nummela toteaa.
– Valintaprosessin edetessä Jukka nousi ykkösehdokkaaksemme. On hienoa saada hänet tämän kauden jälkeen takaisin Leijonien valmennusvastuuseen.

Kun uuden päävalmentajan nimi on nyt selvillä, tilanne muun valmennusryhmän kanssa halutaan rauhoittaa.
– Päävalmentaja on ainoa valmennusryhmän päätoiminen ja siksi muilla valinnoilla ei ole vielä kiire. Uskoisin, että valmennusryhmän nimet ovat kokonaisuudessaan selvillä alkukesään mennessä, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen arvioi.

Lähde: Suomen jääkiekkoliitto

One thought on “Jukka Jalonen tekee paluun Leijonien päävalmentajaksi

  • 9.10.2017 at 12:08
    Permalink

    Hyvä Jalonen! Ja mestaruus Suomeen 2019!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.