Venäjän uusi Suomen suurlähettiläs arvostaa suomalaista rehellisyyttä mutta muistuttaa NATO-jäsenyyden mahdollisista seurauksista

Venäjä on nimittänyt uudeksi Suomen suurlähettilääkseen Pavel Kuznetsovin jonka työhistoriasta löytyy jo vahva kosketus maahamme. Kuznetsov aloitti diplomaattiuransa Suomessa, Neuvostoliiton lähetystössä avustajana ja attaseana 1980. Suurlähettilään poika on syntynyt Helsingissä naistenklinikalla ja vaikka hän ei olekaan omien sanojensa mukaan käynyt Suomessa vuoden 1996 jälkeen, jolloin hänen edellinen työkomennuksensa täällä loppui, ”on Suomella erityinen paikka hänen sydämessään”.

Erityisesti Kuznetsov kertoo arvostavansa perisuomalaista rehellisyyttä.

-”Aiemmasta kokemuksesta tiedän, että suomalaiset osaavat pitää sanansa ja sopimus heidän kanssaan on aina pitävä. Pidän tätä ominaisuutta suuressa arvossa, Kuznetsov pohtii vaikutelmiaan Suomesta ja suomalaisista.”

”Toivon, että myös saunaperinteet, jotka ovat aina olleet yhtä rakkaita niin suomalaisille kuin venäläisille, ovat säilyneet täällä ennallaan.”, hän kertoo naureskellen iltasanomien haastattelussa.

NATO-jäsenyys johtaisi Venäjän vastareaktioihin

Suomea hyvin puhuva suurlähettiläs muistuttaa että Suomen mahdollinen NATO-jäsenyys johtaisi varmasti venäjän vastatoimiin. Toimien laatua tai laajuutta hän ei kommentoi, mutta ilmaisee mielipiteensä NATO:n tarpeellisuudesta esimerkiksi Suomelle.

-”Jokaisella maalla on suvereeni oikeus itse määritellä kansallisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan linja. Luulen kuitenkin kaikkien ymmärtävän, että Naton sotilaallisen infrastruktuurin tulo lähemmäs meidän rajojamme pakottaa meidät ryhtymään asianmukaisiin vastatoimiin. Ehkä joku tarvitseekin sitä, mutta eivät ainakaan Suomen ja Venäjän kansat. Kaikki mielipidetutkimukset osoittavat, että Suomen kansan enemmistö on sitä mieltä, että Suomen johdon tähän asti harjoittama sotilaallisen liittoutumattomuuden politiikka ei vain turvaa parhaalla tavalla maan kansallisia etuja, vaan on edelleen myös varteenotettava vakauttava tekijä Itämerellä. Minä tuen tätä näkökulmaa.”

Status quon kannattaja, osaa suomen kieltä, pitää suomesta… Ottaen huomioon alati kiristyvän maailmanpoliittisen tilanteen ja EU:n Venäjän vastaiset toimet, näyttäisi siltä että suurlähettilään tehtävään on valittu mies ”rauhan asialla”. Huolimatta Kuznetsovin Neuvostoliittolaisesta koulutuksesta ja jopa työtaustasta, ainakaan miehen puheista ei välity Neuvostoliiton painostava ja ylimielinen asenne.

-”Sanon avoimesti, että tuntuu loukkaavalta ja katkeralta, kun on viime aikoina kuullut kysyttävän, pitääkö naapuriemme pelätä Venäjää. Kaikki tervejärkiset ihmiset käsittävät, että se on täyttä pötyä, Kuznetsov toteaa.”

Lähde: IS

 

 

 

3 thoughts on “Venäjän uusi Suomen suurlähettiläs arvostaa suomalaista rehellisyyttä mutta muistuttaa NATO-jäsenyyden mahdollisista seurauksista

  • 7.10.2017 at 10:50
    Permalink

    Tämän NATO-kiiman (jotka ovat HIV:hen verrattavia) seuraukset lausui Lavrov jo vuosia sitten:”Venäjä ei hyväksy että Suomi liittyy NATO:on.

    Miettikääpä nyt itsekkin. Suomeen tulee noin 110-120 laivalastillista tavaraa kuukaudessa. Jos rahdin määrä putoaa 80-90 laivalastilliseen kuuakudessa, kauppojen hyllyillä on tavaraa mutta ”yleillisyystuoteet” häviävät ja niiden hinta nousee. Elämä pääosin kyllä jatkuu ruuan puolesta, mutta esim. vaatteiden valikoima kapenee rajusti.

    Venäjälle menee 350 laivallista rahtia kuukaudessa. Jos jostain systä Suomi ja Eesti päättäisivät aloittaa yhteiset NATO-sotaharjoituksen niin mitä tapahtuisi kauppojen hyllyille kun sotaharoituksen rahtitarkastuksineen haittaisivat Venäjän rahtia? Pienikin viivästys pilaisi osan tuotteista.

    Ja mitä muistetaan Pietarin ”uhkasta”?? Aina kun Pietaria on ”uhannut” jokin asia, eli se on ollut abstraktin uhan alla, aina on aloitettu sota. Sodan aloittajasta ja uhasta voitaisiin väitellä, mutta joka kerta kun Venäjä on ilmoittanut että Pietari on ollut uhattuna tavalla tai toisella, aina on sodittu.

    Ja nyt tullaan siihen parhaaseen kohtaan… Nimittäin, uutta EU:ta ruvetaan kokoamaan Macronin vision kautta. Ja siihen visioon kuuluu pohjoismaan, keskinen eurooppa sekä entiset itäblockin maat. Mutta kas kummaa… Suomea ei lueta pohjoismaihin. Suomea ei mainita nimeltä vaan pohjoismaat käsittävät suluissa olevat maat: Ruotsin, Tanskan ja Norjan.

    Eli, kun tämä tiedetään jo nyt, niin NATO-kiimaisilta pitäisi saada pili pöksyihin takaisin ja pois pukilta. Ja sassiin!!

    Reply
  • 7.10.2017 at 15:27
    Permalink

    Suomessa vaikuttaa historiantajuton päättäjäsukupolvi, joka ei ymmärrä Suomen ja Venäjän suhteiden tiettyjä vivahteita. Tämä on sääli, koska Venäjällä on nyt vallassa varsin historiatietoinen päättäjäkunta. Suomen olisi ollut hyvä jatkaa erityisen suhteen rakentamista itään ja sitä jopa länsivallat olisivat arvostaneet lukuunottamatta aivan höyrypäisimpiä Venäjän nykyjohdon vihaajia. On ollut hyvin turhauttavaa seurata Suomen ja Venäjän välisten suhteiden, jopa kaupallisten sellaisten, systemaattista tuhoamista, mitä meiltä on edellytetty(?) länsiblokin tarjoamien etujen(?) vastineeksi. Venäjä on ollut Suomen suhteen hyvin pitkämielinen ja luottaa yhä siihen, että kansan syvät rivit arvostavat näitä em. erityissuhteita, mutta valtamedian jatkuvassa rummutuksessa asetelma kääntyy hyvin pian eikä mitään pohjaa erityissuhteille kohta enää ole.

    Jos Putinin jälkeen Venäjällä nousee valtaan joku panslavisti, joka ei enää muista Suomen ja Venäjän välillä vallinneita erityissuhteita (ja miksi muistaisikaan), niin kyyti voi olla täällä kylmää.

    Reply
  • 8.10.2017 at 07:17
    Permalink

    Suomen Natohaukat vähät välittävät esim. kauppasuhteista ja sen tuomasta työllisyydestä. Pääasia on hyvin rasvattu sotakoneisto ja jenkkien etuvartiona olo. En kyllä itsekkään täysin luota venäläisiin mutta turha uhomainen pois. Suursodan syttyessä olemma ensimmäisen iskun kohteena natomaana ja yksi hyttysen paska.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.