Kreikan parlamentti istuu nyt kaksi päivää pohtimassa uutta translakia

Transsukupuolisilla ihmisillä on nyt Kreikassa jännät paikat. Maan parlamentti on istunut nyt alas ja varannut kaksi kokonaista päivää transsukupuolisten asioiden hoitamiseksi.

Kreikassa transsukupuolisilla on ongelmana ihan elämän perusasiat, kuten tilien avaaminen, asunnon vuokraaminen ja jopa postista paketin saaminen. Päivätöiden löytäminen ei ole myöskään helpoimmasta päästä ja usein transsukupuolinen päätyy prostituoiduksi kadulle.

Uusi laki mahdollistaisi identiteetin transsukupuolisille ja näin ollen helpottaisi elämää. Laki toisi tullessaan myös pykälän, jolla jo 15-vuotias saisi itse päättää oman sukupuolensa.

Ortodoksinen kirkko vastustaa lakia Kreikassa kovin sanoin, kuin myös sen puolesta puhujia. Osassa puheista parlamentissa on jopa sanottu, että kirkko pitäisi erottaa kokonaan valtiosta. Tämä on luonnollisesti nostanut kohua erittäin uskonnollisessa maassa.

Lähde: Euronews, artikkelikuva transseksuaaliyhdistyksen johtaja Anna Apergi

4 thoughts on “Kreikan parlamentti istuu nyt kaksi päivää pohtimassa uutta translakia

  • 9.10.2017 at 21:25
    Permalink

    Elämme ihmeellisiä aikoja -kaikki saasta yritetään väkisin normalisoida.

    Reply
    • 10.10.2017 at 05:48
      Permalink

      Kaikki ns. normaali onkin äkkiä epänormaalia ja paheksuttavaa. Jotain kummalista käytöstä aiheuttavaa näille syötetään tai juotetaan.

      Reply
  • 9.10.2017 at 22:00
    Permalink

    ”Uusi laki mahdollistaisi identiteetin transsukupuolisille ja näin ollen helpottaisi elämää”.
    Kun Kreikassa kuitenkin miehillä ja naisilla on identitetti, niin missä vaiheessa noilla transuilta tuo otetaan pois, kun kerran tarvitaan laki, että heille sellainen saataisiin?

    Reply
    • 10.10.2017 at 02:31
      Permalink

      Luulisi että Kreikassa on tärkeämpääkin mietittävää -esimerkiksi meidän sinne LAINAAMIEN rahojen takaisinmaksun suunnittelu! Mutta ei kiinnosta -muutaman hörhön sukupuolisekoilut menee VELANMAKSUN edelle. Ullatus, ullatus!

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.