Poliisi epäilee: 27 vuotias toi itselleen lapsivaimon Irakista – Epäilty on vangittu

Poliisi on pidättänyt 27 vuotiaan Turussa asuvan miehen epäiltynä muunmuassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja törkeästä ihmiskaupasta.

Taustat tarinassa sijoittuvat kuitenkin aivan muualle kuin Suomen Turkuun. ”Pari” vihittiin jo vuonna 2014 Irakissa, tytön ollessa 14. Asia hoidettiin islamin perinteiden mukaisesti ja myötäjäiset, mahr, maksettiin tytölle. Mies palasi vihkimisen jälkeen Suomeen, jossa tämä on asunut lapsesta saakka omaten sekä Suomen että Irakin passin. Tyttö matkusti Turkkiin ja anoi väärennetyllä passilla Suomesta oleskelulupaa. Passiin tytön iäksi oli merkitty 19 vuotta ja todellinen ikä selvisikin vasta kun Irakista Suomeen ilmaantui tytön toinen passi. Toisesta, oikeaksi epäillystä passista käy ilmi että tyttö oli vihkimisen aikana ja näiden avioelämän alkaessa Suomessa, alaikäinen.

Syytetty kiistää kaikki syytökset ja vastustaa vangitsemistaan. Hän epäilee että asia liittyy pariskunnan yhteisesta lapsesta syntyneeseen huoltajuuskiistaan. Vastavihityn parin avio-onni ei kestänyt kuin pari kuukautta ja tytön omilleen lähdön jälkeen, hän synnytti miehelle lapsen. Lapsen huoltajuudesta on kiistelty syntymästä saakka ja riita on yhä selvittämättä. Mies saa väliaikaisen päätöksen mukaan tavata lastaan valvotusti kerran kuukaudessa kolmen tunnin ajan.

Aiemmin vuonna 2014, tyttö on tehnyt poliisille tutkintapyynnön vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä, mutta syyttäjä jätti syytteen nostamatta. Tyttö ei ollut käynyt lääkärissä väitettyjen pahoinpitelyjen tiimoilta eikä naapurit tai läheisetkään olleet huomanneet mitään mistä olisi syytöksien tueksi.

Lähde: IS

5 thoughts on “Poliisi epäilee: 27 vuotias toi itselleen lapsivaimon Irakista – Epäilty on vangittu

 • 11.10.2017 at 11:20
  Permalink

  Molemmille menolippu Irakiin ja elinikäinen maahantulokielto.

  Reply
 • 11.10.2017 at 11:47
  Permalink

  Suomen kansalaisuus pitää ehdottomasti poistaa tällaisilta pedofileilta. Ja laittaa etsintäkuulutettujen rikollisten listalle, jos tavataan jossain päin maailmaa Suomen passi kädessä.

  Tällaiset pedofilit pilaavat kaikkien Suomen kansalaisten maineen.

  Reply
 • 11.10.2017 at 13:09
  Permalink

  Tämähän alkaa olla hyväksyttävää myös Suomessa koska nuo lapsiavioliitot ovat uskontoon perustuvia tapoja. Saa pian rasismi syytteen jos arvostelee ja natsin leiman otsaansa.Liv ja touko antavat pian puolustavan lausunnon tapauksesta.

  Reply
 • 11.10.2017 at 15:35
  Permalink

  Mitähän sharia-lakikin sanoo tuohon tytön törttöilyyn.

  Reply

Vastaa